Οικονομία

Παράταση για τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ ζητά ο Δήμος Παύλου Μελά

Παράταση για τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ ζητά ο Δήμος Παύλου Μελά
Παράταση για τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ ζητά ο Δήμος Παύλου Μελά Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά στη συνεδρίασή του, στις 25 Νοεμβρίου 2015, εξέδωσε Ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και πεντάμηνης διάρκειας που απασχολούνται στους ΟΤΑ, σύμφωνα με την υπ΄ αρ. 602/2015 απόφασή του:

Η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που έχει επιβληθεί την τελευταία 6ετία περίπου σε συνδυασμό με τις αθρόες αποχωρήσεις- συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων – ελέω μνημονίων – έχουν φέρει τους Ο.Τ.Α. σε δεινή θέση.

Με τις υπηρεσίες μας υποστελεχωμένες αδυνατούμε να ανταποκριθούμε σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις μας, όπως η παροχή αποτελεσματικών και ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες, τη στιγμή μάλιστα που τις πληρώνουν ΄΄χρυσάφι΄΄.

Η όλη κατάσταση πρόκειται να επιδεινωθεί στο προσεχές διάστημα αφού σε λίγες ημέρες λήγουν και οι συμβάσεις των εργαζομένων που απασχολούνται στο Δήμο Παύλου Μελά μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίες του ΟΑΕΔ 5μηνης διάρκειας.

Η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στα προγράμματα αυτά κρίνεται απόλυτα αναγκαία αφού η απομάκρυνση των εν λόγω εργαζομένων κυριολεκτικά θα απογυμνώσει υπηρεσίες ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του Δήμου, όπως η υπηρεσία καθαριότητας, οι κοινωνικές υπηρεσίες κ.α.

Έτσι και με γνώμονα την πάγια θέση μας για πλήρωση των κενών θέσεων στους Ο.Τ.Α. με μόνιμο και σταθερό προσωπικό :

α) Απαιτούμε να σταματήσει το απαράδεκτο αυτό καθεστώς και να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για όλες τις υπηρεσίες. Τέρμα στην ομηρία εργαζομένων αλλά και πολιτών, την ανακύκλωση της φτώχειας και της ανεργίας.

β) Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στον αγώνα που δίνουν για τη διατήρηση της δουλειάς τους.

γ) Ζητούμε την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων με πρόγραμμα πεντάμηνης σύμβασης μέσω ΟΑΕΔ και άμεση εφαρμογή ενιαίων μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων που ισχύουν για τους υπόλοιπους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α.

- Καταβολή επιδόματος ανεργίας σε όλους.

- Χορήγηση αδειών (κανονική, αναρρωτική, γονική) όπως αυτές καθορίζονται από την κείμενη εργατική νομοθεσία.

- Αναγνώριση προϋπηρεσίας, οικογενειακής κατάστασης, αλλά και καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όσους το δικαιούνται.