Οικονομία

Ημερίδα για την Κοινωνική Ασφάλιση

Ημερίδα για την Κοινωνική Ασφάλιση
Ημερίδα για την Κοινωνική Ασφάλιση Ημερίδα για την Κοινωνική Ασφάλιση, την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση και την κρίση, πραγματοποιεί αύριο η Ένωση για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων (ΕΠΚΟΔΙ).

Η ημερίδα διοργανώνεται στην Αίθουσα Κωστή Παλαμά, στο Εθνικό – Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ακαδημίας 48 και Σίνα) με τη συμμετοχή πολιτικών που έχουν ασχοληθεί με το κρίσιμο ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και επιστημόνων, απόλυτα εξειδικευμένων με το αντικείμενο. Στόχος είναι να αναδειχθούν οι ιδεολογικές, οικονομικές και κοινωνικές συνιστώσες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, τα εναλλακτικά σενάρια και οι επιπτώσεις τους στους ασφαλισμένους και στην ελληνική κοινωνία.

Συνδιοργανωτές της ημερίδας είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ – ΕΚΑΥΠ), η Ομάδα Ανάλυσης Δημόσιας Πολιτικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ – ΟΑΔΠ) και η Ένωση για την Προστασία των Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Το παρόν στην ημερίδα αναμένεται να δώσουν και ο πρώην υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, όπως επίσης και ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δημήτρης Στρατούλης.

Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο