Οικονομία

Στις 11.00 π.μ. η συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος

Στις 11.00 π.μ. η συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος Στις 11.00 π.μ. η συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος
Στις 11.00 π.μ. η συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος "Όσο οι κυβερνήσεις δεν καταλαβαίνουν, τόσο οι εργαζόμενοι στους δρόμους θα βγαίνουν". Με αυτό το κεντρικό σύνθημα, ενάντια στα μέτρα που περιλαμβάνονται στον νέο προϋπολογισμό και στις νέες περικοπές που εκτιμά ότι έρχονται στο ασφαλιστικό, καλεί τους εργαζόμενους η ΓΣΕΕ στην αυριανή 24ωρη γενική απεργίακη κινητοποιήση.

 Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. "Είμαστε αντιμέτωποι μ' έναν υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και δραματικών περικοπών, με την ολοκληρωτική καταστροφή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με νέα βάρβαρα και σκληρά μέτρα" σημειώνει η ΓΣΕΕ και προσθέτει ότι "μετά από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, η κυβέρνηση, αθετώντας τις δεσμεύσεις της, συνεχίζει την ίδια ανάλγητη και καταστροφική πολιτική, εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο Μνημόνιο, προωθώντας μέτρα και πολιτικές που εντείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση".

Η ΑΔΕΔΥ, καλώντας στην απεργία, εστιάζει στο ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι " με το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, μέσω της ενοποίησης όλων των ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, που, από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο, θα μετατραπεί σε ατομικό - κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων".