Οικονομία

Παράνομες oi περικοπές μισθών εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ λέει το Εφετείο Λάρισας

Παράνομες oi περικοπές μισθών εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ λέει το Εφετείο Λάρισας Παράνομες oi περικοπές μισθών εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ λέει το Εφετείο Λάρισας
Παράνομες oi περικοπές μισθών εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ λέει το Εφετείο Λάρισας Το Εφετείο Λάρισας δικαίωσε τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ και έκρινε ότι ήταν παράνομη η περικοπή των μισθών τους σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης τον Οκτώβριο του 2012. Οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν ικανοποιημένοι από την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου.

«Όπως είχαμε προβλέψει, η απόφαση του Εφετείου Λάρισας για την μισθοδοσία μας με τον μισθό του Οκτωβρίου του 2012, μας δικαιώνει! Η απόφαση είναι άμεσα και επί ποινή προστίμου εκτελεστή και έχει αναδρομική ισχύ, από την κατάθεση της αγωγής τον Οκτώβρη του 2013», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι από τον Σεπτέμβρη του 2014, οπότε και η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έκρινε ότι οι περαιτέρω περικοπές στη μισθοδοσία που εφάρμοσε η προηγούμενη Διοίκηση δεν ευσταθούν, ζήτησαν από την παρούσα διοίκηση να επαναφέρει τη μισθοδοσία στον Οκτώβρη του 2012.
«Μας αγνόησαν. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και τελεσίδικα η δικαιοσύνη, μας δικαίωσε», αναφέρουν.

Η μισθοδοσία του Δεκεμβρίου (εξόφληση 10 Γενάρη του 2016) θα είναι πλέον η πρώτη νόμιμη, μετά από δυόμιση χρόνια και έπεται συνέχεια για την καταβολή των αναδρομικών, καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.