Παιδεία

Σχολεία 2024: Οι δύο αργίες που χαρίζουν 7 μέρες ξεκούρασης στους μαθητές

Σχολεία 2024: Οι δύο αργίες που χαρίζουν 7 μέρες ξεκούρασης στους μαθητές
Σχολεία: Έρχεται τετραήμερη αργία για τους μαθητές και λίγες μέρες ένα τριήμερο.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία και οι μαθητές μετράνε αντίστροφα για τις πρώτες σχολικές αργίες που θα τους χαρίσουν ανάπαυλα από τα μαθήματα και εξτρά μέρες διασκέδασης μακριά από την σχολική καθημερινότητα.

Οι μαθητές κάνουν ήδη τους υπολογισμούς των ημερών σχολικής αργίας και με τα ημερολόγια ανά χείρας χαίρονται ιδιαιτέρως καθώς σχεδόν σε ένα μήνα θα έχουν 7 μέρες ξεκούρασης και αποχής από τις σχολικές εργασίες. Το άθροισμα των 7 ημερών ανάπαυλας προκύπτει από το τετραήμερο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και το τριήμερο του εορτασμού της Επετείου του Πολυτεχνείου.

Η 28η Οκτωβρίου έχει την τιμητική κάθε χρόνο τον Οκτώβριο. Φέτος «πέφτει» Δευτέρα οπότε αυτονόητα η σχολική γιορτή προγραμματίζεται για την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου. Εκείνη τη μέρα οι μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων θα προσέλθουν κανονικά στα σχολεία και θα παρακολουθήσουν την προγραμματισμένη σχολική γιορτή και μετά θα αποχωρήσουν. Οι μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών που παρακολουθούν το ολοήμερο αποχωρούν και εκείνη μετά το πέρας της γιορτής καθώς δεν προβλέπεται η λειτουργία του ολοήμερου. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας καθώς μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εορταστικών σχολικών εκδηλώσεων αποχωρούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο πλαίσιο της γιορτής θα απονεμηθούν αριστεία, βραβεία, έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και ειδικοί έπαινοι στους μαθητές που φοίτησαν κατά το σχολικό έτος 2023-24. Την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου θα γίνει παραδοσιακά η μαθητική παρέλαση.

Λίγες μόλις μέρες μετά το τετράημερο της 28ης Οκτωβρίου, οι μαθητές θα απολαύσουν ένα τριήμερο λόγω της Επετείου του Πολυτεχνείου. Η επέτειος φέτος «πέφτει» Κυριακή με τις καθιερωμένες εκδηλώσει για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να διεξάγονται την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το προβλεπόμενο τελετουργικό κατά κατά την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου πραγματοποιούνται εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις και δρώμενα στον χώρο εκδηλώσεων των σχολείων ή σε άλλο κατάλληλο χώρο με απόφαση του Συλλόγου. Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους/ες μαθητές/τριες.