Οικονομία

Αναξιοποίητα προγράμματα του ΟΑΕΔ ύψους 504 εκατ ευρώ

Αναξιοποίητα προγράμματα του ΟΑΕΔ ύψους 504 εκατ ευρώ Αναξιοποίητα προγράμματα του ΟΑΕΔ ύψους 504 εκατ ευρώ
Αναξιοποίητα προγράμματα του ΟΑΕΔ ύψους 504 εκατ ευρώ Αναξιοποίητα παραμένουν για το 2015,  504 εκ. € για την ανεργία, στον ΟΑΕΔ και 330 εκ. € για την φτώχεια, από το Ταμείο Απόρων (ΤΕΒΑ) σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κεγκέρογλου

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Γραμματέας Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, προς την Κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί και για τα όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2016 που συζητείται στη Βουλή.
 
Ο κ. Κεγκέρογλου  ανέφερε ότι «Η Κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε μέσα σ’ ένα χρόνο διακυβέρνησης, να έχουν όλοι οι φορείς ελλείμματα, πλην δυο, που έχουν πλεονάσματα.
Ο ΟΑΕΔ, που ενώ το κύριο έργο του είναι η ανεργία, δεν έχει ενεργοποιήσει έτοιμα προγράμματα επιδότησης εργασίας σε ανέργους 504 εκατ. €, και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Άπορους, δεν ενεργοποίησε το πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας και αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας 330 εκατ. €, που πέρυσι τέτοιες μέρες φέραμε μετά από δύσκολη πραγματική διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».