Οικονομία

Πάνω από 10 δισ. ευρώ το «φέσι» του ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ

Πάνω από 10 δισ. ευρώ το «φέσι» του ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ Πάνω από 10 δισ. ευρώ το «φέσι» του ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ
Πάνω από 10 δισ. ευρώ το «φέσι» του ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Ξεπερνούν τα 10 δισεκ ευρώ το χρέος που έχει δημιουργήσει το ΙΚΑ, προς τον ΟΑΕΔ, μην καταβάλλοντας στον Οργανισμό, την εισφορά που εισπράττει από τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, καταγγέλλει τις πρακτικές αυτές και προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία επιπλέον παρακράτηση των εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων. Με την επισήμανση ότι η παρακράτηση βρίσκεται ήδη στο 30%, η Ομοσπονδία σημειώνει με νόημα ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν πρέπει να είναι «πώς να κλέψουμε από τους ανέργους για να καλύψουμε τους συνταξιούχους, αλλά και να αφήσουμε το μεγάλο πλούτο στο απυρόβλητο».

Τονίζεται δε ότι οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό διεκδικούν εδώ και χρόνια το αυτονόητο: Για να υπάρξει μια στοιχειώδης στήριξη στους ανέργους θα πρέπει οι πόροι που εισπράττονται γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό να αποδίδονται άμεσα και εξ ολοκλήρου στον ΟΑΕΔ. Συνεπώς, δεν θα πρέπει να υπάρχει ούτε σκέψη να στηρίξουν οι άνεργοι, τις συντάξεις…