Οικονομία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Χωρίς δημοσιονομική διόρθωση η επιλεξιμότητα βοσκότοπων

ΟΠΕΚΕΠΕ: Χωρίς δημοσιονομική διόρθωση η επιλεξιμότητα βοσκότοπων ΟΠΕΚΕΠΕ: Χωρίς δημοσιονομική διόρθωση η επιλεξιμότητα βοσκότοπων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Χωρίς δημοσιονομική διόρθωση η επιλεξιμότητα βοσκότοπων Χωρίς την επιβολή καμίας δημοσιονομικής διόρθωσης στη χώρα μας περατώθηκε ο έλεγχος κοινοτικών για υπόβαθρο, βοσκοτόπια και πρασίνισμα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: «Είναι γνωστά σε όλους τα μεγάλα ποσά προστίμων που πλήρωνε η χώρα και κατ’ επέκταση οι Έλληνες φορολογούμενοι κάθε χρόνο, για προβλήματα που συνδέονταν κυρίως με την απουσία ουσιαστικών εργαλείων, όπως ήταν το Σύστημα Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων και η οριοθέτηση και διαχείριση των βοσκοτόπων στη χώρα μας.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους αγρότες, αλλά και την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, ότι ο κοινοτικός έλεγχος που διενεργήθηκε τον Οκτώβριο και αφορούσε υπόβαθρο, βοσκοτόπια, χωρικό επίπεδο περιοχών οικολογικής εστίασης, επιτόπιους ελέγχους πρασινίσματος και επιλεξιμότητας (κλασσικούς ή μέσω τηλεπισκόπησης) περατώθηκε χωρίς την επιβολή καμίας δημοσιονομικής διόρθωσης στη χώρα μας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε έλεγχο στις Άμεσες Ενισχύσεις τόσο μεγάλης κλίμακας. Αυτό αποτελεί αναμφισβήτητα μια τεράστια επιτυχία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το ΥΠΑΑΤ και τη χώρα μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα από τα 596 τεμάχια που ελέχθησαν (από τα οποία τα 53 ήταν μόνιμοι βοσκότοποι) μόνο σε ένα βοσκότοπο εντοπίστηκε πρόβλημα επιλεξιμότητας.