Οικονομία

Το Ασφαλιστικό και το παράλληλο πρόγραμμα

Το Ασφαλιστικό και το παράλληλο πρόγραμμα Το Ασφαλιστικό και το παράλληλο πρόγραμμα
Εως τις 15 Ιανουαρίου το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό - Με τροπολογίες το παράλληλο πρόγραμμα Το αργότερο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, θα πρέπει να έχει κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή, το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Αυτό είναι το χρονικό όριο που τέθηκε, κατά την κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, μετά τα Χριστούγεννα, γενικότερα.

Ο προγραμματισμός που έχει γίνει θέλει έως την παραπάνω ημερομηνία να ξεκαθαρίζει οριστικά το ζήτημα του Ασφαλιστικού έτσι ώστε, να δοθεί μετά περιθώριο ενός μήνα για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, με επίλυση και του ζητήματος των «κόκκινων» δανείων.

Ξεχωριστή, όμως σημασία για την κυβέρνηση έχει και η επαναπροώθηση του «παράλληλου προγράμματος».  Είναι πιθανό να ξεκινήσει άμεσα, διαδικασία κατάθεσης τροπολογιών, που θα αφορούν διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, το οποίο η κυβέρνηση απέσυρε προ ημερών, ύστερα από πιέσεις των θεσμών. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι θα καταστεί δυνατό να περάσουν τελικά οι διατάξεις του «παράλληλου προγράμματος» και να τεθούν σε εφαρμογή, χωρίς να χρειάζεται ψήφιση ξεχωριστού νομοσχεδίου.