Οικονομία

Πρωτοβουλίες για τους πενταμηνίτες του ΟΑΕΔ αναλαμβάνει το ΚΚΕ

Πρωτοβουλίες για τους πενταμηνίτες του ΟΑΕΔ αναλαμβάνει το ΚΚΕ Πρωτοβουλίες για τους πενταμηνίτες του ΟΑΕΔ αναλαμβάνει το ΚΚΕ
Πρωτοβουλίες για τους πενταμηνίτες του ΟΑΕΔ αναλαμβάνει το ΚΚΕ Την έμπρακτη στήριξη του ΚΚΕ, αλλά και των εκλεγμένων κομμουνιστών στους δήμους, στον αγώνα των εργαζομένων στα πεντάμηνα, εξέφρασε κατά τη συνάντησή του με τη συντονιστική επιτροπή τους και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Σπύρο Κωσταντά, ο γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματά τους και τους κάλεσε να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο επίδομα ανεργίας που, όπως είπε, πρέπει να τους δοθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επίσης, ζήτησε να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν ότι 33.000 άτομα από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, παραμονές Χριστουγέννων ξαναβγαίνουν στην ανεργία χωρίς επίδομα και χωρίς καμία άλλη στήριξη. Επίσης, αναφέρθηκαν στους αγώνες τους, το προηγούμενο διάστημα, για πληρωμή των δεδουλευμένων τους ενάντια στις άθλιες συνθήκες εργασίας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, επίδομα ανεργίας, όπως επίσης και στο αίτημά τους να μη δουλεύει κανένας με μισθό κάτω των 751 ευρώ.