Οικονομία

Τα νέα προγράμματα για ανέργους στο επίκεντρο συναντήσεων της Αντωνοπούλου

Τα νέα προγράμματα για ανέργους στο επίκεντρο συναντήσεων της Αντωνοπούλου Τα νέα προγράμματα για ανέργους στο επίκεντρο συναντήσεων της Αντωνοπούλου
Τα νέα προγράμματα για ανέργους στο επίκεντρο συναντήσεων της Αντωνοπούλου Διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και με τον πρόεδρο του ΔΣ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, κ. Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη, πραγματοποίησε νωρίτερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, κα Ράνια Αντωνοπούλου.

Οι συναντήσεις στόχο είχαν να διαπιστωθεί ποια θα μπορούσε να είναι η στήριξη των φορέων για τα προγράμματα απασχόλησης των ανέργων, που προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Ειδικά στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, συμμετείχε και ο Προϊστάμενος της  Διεύθυνσης Δανείων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Γεώργιος Κουλτούκης και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών σε προγράμματα απασχόλησης ανέργων, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Αντωνοπούλου εξήρε τη συμβολή του Ταμείου στην επίσπευση των πληρωμών των ανέργων που συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με τον κ. Μπουτάρη, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης η κα Αντωνοπούλου αναφέρθηκε επιπρόσθετα και στις πρωτοβουλίες προώθησης και ενίσχυσης της Κοινωνικής Οικονομίας.

Σημειώνεται ότι το β' 15νθήμερο του Ιανουαρίου, αναμένεται η προκήρυξη προγράμματος απασχόλησης για ανέργους άνω των 50 ετών, ενώ το α' 15νθήμερο του Φεβρουαρίου, υπολογίζεται ότι θα προκηρυχθεί και ένα νέο πρόγραμμα voucher για ανέργους ηλικίας 29 – 64 ετών. Συνολικά αναμένεται να προκύψουν θέσεις απασχόλησης για 36.000 ανέργους.