Οικονομία

Την Τετάρτη ανακοινώνεται το πλαφόν για φόρους και εισφορές στους επαγγελματίες

Την Τετάρτη ανακοινώνεται το πλαφόν για φόρους και εισφορές στους επαγγελματίες Την Τετάρτη ανακοινώνεται το πλαφόν για φόρους και εισφορές στους επαγγελματίες
Την Τετάρτη ανακοινώνεται το πλαφόν για φόρους και εισφορές στους επαγγελματίες Το πλαφόν για τη συνολική επιβάρυνση για φόρους και εισφορές θα οριστεί την Τετάρτη από την αρμόδια τεχνική επιτροπή, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι το αίτημα για σύνδεση εισοδήματος και εισφορών είναι δίκαιο.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega , ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι το 65% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν κάτω από 7.000 εισόδημα καθαρό ετησίως και επέμεινε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις.

Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι όλα τα δεδομένα και τα μέτρα θα αποτιμηθούν και σημείωσε ότι η σύνδεση εισφορών με το καθαρό εισόδημα είναι ένα δίκαιο σύστημα, το οποίο ζητούσαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να εισαχθεί στην κοινωνική ασφάλιση.

Σχετικά με το επιχείρημα των δικηγόρων ότι δεν θα έχουν κίνητρο να δηλώνουν περισσότερα χρήματα λόγω αυξημένων εισφορών και θα επέλθει έκρηξη αδήλωτων εισοδημάτων είπε ότι δεν μπορούμε να δικαιολογούμε μια τέτοια αντίληψη και υπογράμμισε ότι «τα τεχνικά θέματα προσαρμογής των αναγκαίων κανόνων για να μην υπάρξουν υπέρμετρες επιβαρύνσεις που θα ωθούν κάποιον να βγουν από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δεν θα συμβούν».

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι «οι νέοι επαγγελματίες και επιστήμονες θα έχουν στην αφετηρία της ασφάλισής του θα έχουν ένα πολύ χαμηλότερο ποσό να καταβάλλουν μέχρι να σταθούν στα πόδια τους». Διευκρίνησε  ότι το ποσό που θα φορολογείται δεν θα περιλαμβάνει εισφορές και πως τα ποσά που υπολογίζουν όλοι θα είναι πολύ μικρότερα από αυτά που έχουν τώρα στο μυαλό τους.

Παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Βασίλης Αλεξανδρής ο οποίος τόνισε ότι οι δικηγόροι με τις προτάσεις της κυβέρνησης απειλούνται με δήμευση του εισοδήματός τους.