Οικονομία

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία - Απεργία στις 4/2

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία - Απεργία στις 4/2 Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία - Απεργία στις 4/2
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία - Απεργία στις 4/2 Η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) εξέδωσε την απόφαση για τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσει με αποκορύφωμα την απεργία στις 4 Φεβρουαρίου.

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι η ομοσπονδία καλεί τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων της Αττικής (με όσους εργαζόμενους μπορούν να κινητοποιήσουν) σε συγκέντρωση – κατάληψη έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7) «για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενάντια στις Μισθολογικές περικοπές και την ένταξη στα ΒΑΕ».

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου με προσυγκέντρωση  στις 10π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Παρασκευή 5/2/2016 για οργάνωση μεταξύ 15 – 20 Φεβρουαρίου Πανελλαδικής Σύσκεψης Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Την επόμενη ημέρα της Σύσκεψης των Δ.Σ. Σωματείων θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με Παναττική Στάση Εργασίας 10π.μ. – 3μ.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας, «ενάντια στην προωθούμενη μεταρρύθμιση διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης την ένταξη στα ΒΑΕ, των νέων μειώσεων των μισθών μας και την συρρίκνωση, ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΕΚΑΒ».