Οικονομία

Και επίσημα στο «τραπέζι» η εθνική σύνταξη με εισοδηματικά κριτήρια

Και επίσημα στο «τραπέζι» η εθνική σύνταξη με εισοδηματικά κριτήρια Και επίσημα στο «τραπέζι» η εθνική σύνταξη με εισοδηματικά κριτήρια
Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο «Όλα τα ζητήματα σχετικά με το Ασφαλιστικό και την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είναι ανοικτά. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται» Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας εξερχόμενος απο κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών που έγινε η σημερινή συνάντηση με τους «θεσμούς».

Έτσι μπαίνει και επίσημα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η χορήγηση της Εθνικής Σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια.

«Ιδιαίτερα αναλυτική σκληρή ήταν η σημερινή διαπραγμάτευση ενώ προωθήσαμε δικά μας ζητήματα. Είχα ζητήσει οι θεσμοί να μας θέσουν γραπτά όλα τα επιμέρους ζητήματα όπου και το έκαναν σήμερα το πρωί. Επι της ατζέντας συζητήσαμε το ασφαλιστικό κατ άρθρον και κάναμε την επεξεργασία όλου το νομοσχεδίου» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος και έκανε γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει νέα συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια ώστε να προχωρήσει το νομοσχέδιο για την βουλή.

Παράλληλα ο κ. Κατρούγκαλος σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε ότι παραμένει ανοικτό και το ζήτημα της 15ετίας με κατάργηση της και το όριο να ανέβει στα 20 έτη.

Ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε επίσης ότι οι θεσμοί επιφυλάχτηκαν να πάρουν θέση σχετικά με το νομοσχέδιο ενώ παραμένουν ανοικτά με τα ζητήματα που θέτουν οι κοινωνικοί φορείς όπως ο νέος υπολογισμός των εισφορών.

Αύριο το πρωί θα υπάρξει νέα συνάντηση με των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο για να συζητηθεί η πορεία των ανοικτών ζητημάτων της διαπραγμάτευσης, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εαν θα παρευρίσκεται ο κ. Κατρούγκαλος .