Οικονομία

Κατρούγκαλος: «Η μαγκούρα είναι σύμβολο μικροπολιτικής»

Κατρούγκαλος: «Η μαγκούρα είναι σύμβολο μικροπολιτικής» Κατρούγκαλος: «Η μαγκούρα είναι σύμβολο μικροπολιτικής»
Kατρούγκαλος: «Η μαγκούρα είναι σύμβολο μικροπολιτικής» «Οι αγρότες δεν είναι οι μαγκουροφόροι που επιχείρησαν αν εισβάλουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η μαγκούρα του Γκόρτσου είναι σύμβολο μικροπολιτικής», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, στη Βουλή, αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί το θέμα των τριών Ταμείων για τους αγρότες, αν και πρόσθεσε ότι «η βασική αρχή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ικανοποιείται με το ένα Ταμείο».

Απαντώντας σε ερώτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου για το ασφαλιστικό των αγροτών, τόνισε ότι «η κυβέρνηση θέλει διάλογο με τους πραγματικούς αγρότες» και πρόσθεσε ότι «με την πρόβλεψη του ασφαλιστικού, στην κατώτατη ασφαλιστική κατηγορία, στην οποία ανήκει το 88% των αγροτών, στο τέλος της μεταβατικής περιόδου η επιβάρυνση για τη σύνταξη θα είναι 93 ευρώ το μήνα, αλλά ο αγρότης θα πάρει εθνική σύνταξη 384 ευρώ».

Κατηγόρησε δε το ΠΑΣΟΚ ότι, ήθελε τους αγρότες «πολίτες δεύτερης κατηγόριας» και ρώτησε την κ. Χριστοφιλοπούλου αν είναι με το ΔΝΤ ή με την ελληνική προσπάθεια.

«Δεν θα σας ακολουθήσουμε στον διχασμό που φέρατε και τον αντιδημοκρατικό τρόπο που συμπεριφέρεστε. Οι αγρότες γελάνε, εμείς ούτε τρακτέρ καβάλαμε, ούτε θα λαϊκίσουμε», τόνισε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.