Οικονομία

Επιστρέφουν οι «σκέψεις» επιβολής φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές

Επιστρέφουν οι «σκέψεις» επιβολής φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές Επιστρέφουν οι «σκέψεις» επιβολής φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές
Υπό την πίεση του χρόνου, προκειμένου να υπάρξει επαρκής πρόοδος και να επιστρέψει το κουαρτέτο στην Αθήνα, το συντομότερο δυνατόν, η κυβέρνηση φαίνεται να θέτει επί τάπητος όλα τα ανοικτά ζητήματα.

Χθες υπήρξε σύσκεψη, όπου τέθηκε το θέμα της επιβολής του ειδικού τέλους των πέντε λεπτών του ευρώ σε κάθε στήλη παιχνιδιού του ΟΠΑΠ. Το ειδικό τέλος θα έπρεπε να είχε ήδη επιβληθεί από τις αρχές του έτους με στόχο την είσπραξη 210 εκατ. ευρώ, φέτος.

Ωστόσο ο ΟΠΑΠ έχει ήδη προσφύγει στο ΣτΕ, μπλοκάροντας την εφαρμογή του μέτρου. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση φαίνεται να αναζητά ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει ξανά και το σχέδιο για την επιβολή ειδικού τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές, πάνω από ένα όριο.

Το σχέδιο που έχει ξανασυζητηθεί προβλέπει την επιβολή τέλους 0,1% για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, ενώ εξαιρεί τις συναλλαγές μέσω ATMs.

Τα ανοικτά θέματα του ΟΠΑΠ εξετάστηκαν χθες σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο και τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππάς με υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΠΑΠ.