Οικονομία

Προ των πυλών 48ωρη Γενική Απεργία απο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Προ των πυλών 48ωρη Γενική Απεργία απο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ Προ των πυλών 48ωρη Γενική Απεργία απο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά του Ασφαλιστικού, προετοιμάζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο προκήρυξης 48άωρης Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας.

Ειδικότερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας, συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε αρχικά να πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 9 Μαρτίου, σε συνεργασία με Συνδικαλιστικούς και Επιστημονικούς φορείς της χώρας που επίσης θίγονται από το υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Παράλληλα, πάρθηκε η ομόφωνη απόφαση να προκηρυχθεί 48άωρη Γενική Απεργία, όταν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό. Η ΓΣΕΕ επαναλαμβάνει την απαίτησή της για άμεση απόσυρση σχεδίου νόμου Κατρούγκαλου, που το χαρακτηρίζει «ηθικά μη βιώσιμο και απαράδεκτο» προσθέτοντας ότι η Συνομοσπονδία «θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρις ότου αυτοί που στέλνουν τους εργαζόμενους και ολόκληρη της Ελληνική κοινωνία στην κλίνη του Προκρούστη εγκαταλείψουν τις ανάλγητες πολιτικές τους.».

Η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της καλεί σε σύσκεψη, αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου όλους τους φορείς που αντιτίθενται στο Ασφαλιστικό, για να καθοριστούν «από κοινού οι νέοι παλλαϊκοί αγώνες».