Οικονομία

Στον Καιάδα οι επικουρικές - μείωση της «οροφής» για τις κύριες συντάξεις

Στον Καιάδα οι επικουρικές - μείωση της «οροφής» για τις κύριες συντάξεις
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Την επιβεβαίωση ότι στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, όταν επανεκκινήσουν, θα προστεθούν στις «παραμετρικές αλλαγές» που θα προταθούν από την ελληνική πλευρά για το σχέδιο νόμου Κατρούγκαλου και οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, έκανε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος.

Πρόσθεσε μάλιστα στην τοποθέτησή του ότι θα προταθεί, επίσης, στους θεσμούς να υπάρξει και μείωση του ανώτατου πλαφόν για κύριες συντάξεις που σήμερα είναι στα 2.700 ευρώ, ενώ για άθροισμα συντάξεων φτάνει στα 3.000 ευρώ.

Το ίδιο στέλεχος εκτίμησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Ελλάδα, για να μπει στην τελική ευθεία η αξιολόγηση του προγράμματος. Μάλιστα, επικαλέστηκε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες για να συζητηθούν επιμέρους ζητήματα της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης και τόνισε ότι ρωτήθηκε ο κ. Κοστέλο, που συμμετείχε σε αυτή, εάν θα έρθουν οι θεσμοί την ερχόμενη Δευτέρα στην Ελλάδα και ο τελευταίος περιορίστηκε να απαντήσει «It's a little tight».

Πάντως, η ελληνική πλευρά διαπιστώνει ότι υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις με το ΔΝΤ, όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε άλλη μια συνάντηση ανάμεσα σε αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και τεχνικά κλιμάκια, για να διαπιστωθεί η όποια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση με εκπροσώπους του ΕΤΑΑ, το ταμείο που υπάγονται μηχανικοί, δικηγόροι και γιατροί.