Οικονομία

Επαναπρόσληψη «διαθέσιμων» εργαζομένων του ΟΑΕΔ στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Επαναπρόσληψη «διαθέσιμων» εργαζομένων του ΟΑΕΔ στο υπουργείο Δικαιοσύνης Επαναπρόσληψη «διαθέσιμων» εργαζομένων του ΟΑΕΔ στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Μόλις πριν από πέντε ημέρες, στις 25 Φεβρουαρίου, επανατοποθετήθηκαν οι τελευταίοι τέσσερις εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, σε θέσεις προσωπικού καθαριότητας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Χρειάστηκε πρώτα να υπάρξουν παρεμβάσεις από το σύλλογο των εργαζομένων στον Οργανισμό, καθώς οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα είχαν απολυτήριο Δημοτικού, ενώ για πρόσληψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης χρειάζεται απολυτήριο Γυμνασίου.

Όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, «η ίση εκπροσώπηση των συναδέλφων δεν μας επιβάλλεται από κανέναν, παρά μόνο από τα πιστεύω και τις αξίες μας. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία το επίπεδο μόρφωσης, η θέση που κατέχουν και σε ποιον φορέα εργάστηκαν πριν έρθουν στον ΟΑΕΔ. Είναι σημαντικό η διοίκηση του ΟΑΕΔ να συνειδητοποιήσει ότι κανείς συνάδελφος δεν μπορεί να ανήκει στο πλεονάζον προσωπικό και ότι ο ΟΑΕΔ είναι ο μοναδικός, δημόσιος φορέας καταπολέμησης της ανεργίας, φορέας επαγγελματικής κατάρτισης αλλά και ο διάδοχος των αντικειμένων του ΟΕΚ και ΟΕΕ».

Σημειώνεται ότι επανασυστάθηκαν 251 θέσεις του ΟΑΕΔ (διοικητικών και εκπαιδευτικών) που είχαν καταργηθεί λόγω της εφαρμογής της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.