Οικονομία

Καλαμάτα: Επιστημονική διημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Καλαμάτα: Επιστημονική διημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού Καλαμάτα: Επιστημονική διημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Επιστημονική διημερίδα με θέμα «Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού» διοργανώνει, αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο στην Καλαμάτα, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του ΓΝΑ «Ιπποκράτειο».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδήλωση αύριο στις 7:00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο, όπου θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί γιατροί από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, προεξάρχοντος του καθηγητή Χειρουργικής και αναπληρωτή πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργου Ζωγράφου.

Στο πλαίσιο της διημερίδας, την Παρασκευή (3:00 μ.μ. - 6:00 μ.μ.) και το Σάββατο (9:00 π.μ. - 2:00 μ.μ. και 4:00 μ.μ. - 7:00 μ.μ.), γιατροί θα πραγματοποιήσουν δωρεάν κλινική εξέταση σε 200 περίπου γυναίκες άνω των 40 ετών, στο ισόγειο του Διοικητηρίου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, του Ιατρικού Συλλόγου και της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας και την εθελοντική συνδρομή του συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου «Ξαναρχί-Ζω».