Οικονομία

Σημαντικές εξελίξεις για τις εργατικές κατοικίες

Σημαντικές εξελίξεις για τις εργατικές κατοικίες Σημαντικές εξελίξεις για τις εργατικές κατοικίες
Σημαντικές είναι οι εξελίξεις σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων ΟΑΕΔ- τ. ΟΕΚ- τ. ΟΕΕ  για την ολοκλήρωση κατασκευής του οικισμού των εργατικών κατοικιών της Κέρκυρας με την δημοσίευση του ΦΕΚ Β535 της 2 Μαρτίου 2016 σύμφωνα με το οποίο εγκρίνεται η χρηματοδότηση του Δήμου Κέρκυρας από τον ΟΑΕΔ ύψους 1,997,520 € για την κατασκευή του αγωγού λυμάτων από τον οικισμό του ΟΕΚ της Κέρκυρας ''ΚΕΡΚΥΡΑ V'' - Αγ.Ιωάννης στον βιολογικό καθαρισμό.

Η κατασκευή του έργου θα υλοποιηθεί από το Δήμο Κέρκυρας, μέσω προγραμματικής σύμβασης που θα καταρτιστεί μεταξύ του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ και του Δήμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3669/2008 όπως ισχύει. Στη σύμβαση που θα καταρτισθεί και θα υπογραφεί μεταξύ των συμβαλλομένων, θα συμπεριληφθεί ρητά όρος για την απαλλαγή του ΟΑΕΔ και των δικαιούχων οικιστών των κατοικιών από τα τέλη σύνδεσης ύδρευσης και αποχέτευσης των κατοικιών προς το Δήμο. Η εξόφληση του ποσού, που δεν μπορεί να υπερβεί το 1.997.520,00 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) για το έργο που θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από το Δήμο Κέρκυρας, θα γίνει μετά την προσκόμιση βεβαίωσης για την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου του αγωγού και την καλή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.

Ο οικισμός αποτελείται από 176 κατοικίες με τα συναφή έργα περιβάλοντος χώρου, έργα υποδομής, αγωγών αποχέτευσης και ύδρευσης. Το έργο παρέμενε ανολοκλήρωτο εξαιτίας της εκκρεμότητας σύνδεσης του αποχετευτικού αγωγού με τον βιολογικό καθαρισμό.