Οικονομία

Βεβαίωση συντάξεων ΕΤΕΑ για φορολογική χρήση

Βεβαίωση συντάξεων ΕΤΕΑ για φορολογική χρήση Βεβαίωση συντάξεων ΕΤΕΑ για φορολογική χρήση
Τις βεβαιώσεις συντάξεων μπορούν να εκτυπώνουν ηλεκτρονικά οι συνταξιούχοι του ΕΤΕΑ για φορολογική χρήση αν και θα είναι προσυμπληρωμένες στο TAXISNET για τς φορολογικές δηλώσεις του 2016.

Για τους συνταξιούχους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΤΟΜΕΩΝ, ΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ που εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑ, τα ποσά των συντάξεων και των φόρων είναι προσυμπληρωμένα στη φόρμα της φορολογικής τους δήλωσης από το ΤΑΧΙSNET.

Οι συνταξιούχοι του ΕΤΕΑ θα μπορούν να εκτυπώνουν για προσωπική χρήση τις βεβαιώσεις φορολογικού έτους 2015 από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.etea.gov.gr & www.idika.gr, επιλέγοντας ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΤΕΑ. Η ανάρτηση των βεβαιώσεων, ανά πρώην Ταμείο-Τομέα-Κλάδο και Λογαριασμό, θα γίνεται σταδιακά.

Ειδικά οι συνταξιούχοι του τ. ΕΤΕΑΜ θα εκτυπώνουν τις βεβαιώσεις από τις ίδιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιλέγοντας ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι συνταξιούχοι των πρώην Ταμείων, Τομέων, Λογαριασμών: ΕΛΕΜ – ΤΑΠΤΠ –ΤΕΑΠ-ΕΤΒΑ, θα μπορούν να παραλαμβάνουν, για προσωπική χρήση, τις βεβαιώσεις φορολογικού έτους 2015 από τις Τράπεζες, με τη διαδικασία που ίσχυε και κατά τα παρελθόντα έτη.

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΤΕΑ.