Οικονομία

Εύβοια: «Λουκέτο» σε δυο ξενοδοχεία – Κινδυνεύουν 200 θέσεις εργασίας

Εύβοια: «Λουκέτο» σε δυο ξενοδοχεία – Κινδυνεύουν 200 θέσεις εργασίας
«Λουκέτο» ετοιμάζονται να βάλουν δύο ξενοδοχεία της Εύβοιας, το Holidays in Evia και το Eretria Village, παρά το γεγονός ότι πέρσι έκαναν ρεκόρ στη διαμονή πελατών, ενώ φέτος υπάρχουν ήδη 145 προκρατήσεις θέσεων.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρία «Εστία Α.Ε.», αιτία του κλεισίματος των δύο ξενοδοχείων είναι οι οικονομικές οφειλές που υπάρχουν προς την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και προς το ΙΚΑ, την ώρα που οι περίπου 200 εργαζόμενοι όντας επί μήνες απλήρωτοι, διεκδικούν δεδουλευμένα δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, πίσω από το «λουκέτο» κρύβεται ενδεχόμενη πίεση για χορήγηση νέων δανείων. Μαζί με την Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ελλάδος και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Εύβοιας, το Εργατικό κέντρο ετοιμάζει κινητοποιήσεις, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, αλλά και τη συνέχιση λειτουργίας των ξενοδοχείων.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για ανάγκη άμεσης παρέμβασης της πολιτείας, αλλά και των εκλεγμένων βουλευτών του νομού, για να γίνει πλήρης διαχειριστικός έλεγχος στην εταιρία και να ξεσκεπαστούν τυχόν φαινόμενα κακοδιαχείρισης.