Ελλάδα

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Εξετάζεται και η σύντροφος του βασικού υπόπτου - Προσπαθούν να της αποσπάσουν πληροφορίες

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Εξετάζεται και η σύντροφος του βασικού υπόπτου - Προσπαθούν να της αποσπάσουν πληροφορίες Φωτογραφία: Eurokinissi
Η έρευνα συνεχίζεται με τους αστυνομικούς να ψάχνουν και ένα δεύτερο σπίτι στο οποίο ανά διαστήματα έμενε ο 44χρονος.

Στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών η σύντροφος του 44χρονου βασικού υπόπτου της δολοφονίας του τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να της αποσπάσουν πληροφορίες.

Από αργά το απόγευμα της Πρασκευής (5/7) ο 44χρονος βασικός ύποπτος για την εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και μέχρι στιγμής κρατά το στόμα του κλειστό με τους αστυνομικούς να τον αποκαλούν «σφίγγα».

Μαζί του βρίσκεται και η σύντροφος του από την οποία προσπαθούν να αποσπάσουν πληροφορίες για συγκεκριμένα πρόσωπα στη Μύκονο που έχουν μπει στο στόχαστρο της έρευνας ως πιθανοί ηθικοί αυτουργοί, δείχνοντάς της ακόμα και φωτογραφίες. Η έρευνα για τον ηθικό αυτουργό προσανατολίζεται μέχρι στιγμής σε πολύ γνωστό πρόσωπο που δραστηριοποιείται στο νησί των ανέμων.

Ο 44χρονος ποινικός που είχε εμπλακεί και στην απαγωγή γνωστού επιχειρηματία το 2009, έμενε με τη σύντροφό του με την οποία διατηρούν αισθητικό κέντρο. Οι αστυνομικοί τους αιφνιδίασαν στο πάρκινγκ του σπιτιού τους την ώρα που ετοιμαζόντουσαν να φύγουν από την Αθήνα έχοντας βγάλει εισιτήρια.

Η μοτοσικλέτα του 44χρονου που έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια γίνεται φύλλο και φτερό για αποτυπώματα, dna και ίχνη πυρίτιδας. Από το σπίτι του ζευγαριού οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει προσωπικά του αντικείμενα ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί χρήματα.

Οι κάμερες ασφαλείας ήταν εκείνες που ουσιαστικά «πρόδωσαν» τις κινήσεις του καθώς τον έχουν καταγράψει να πηγαίνει σε ένα σημείο με το δικό του μηχανάκι και από εκεί να παίρνει την κλεμμένη μοτοσικλέτα και να πηγαίνει στο Ψυχικό, στα γραφεία της εταιρείας του τοπογράφου όπου έγινε η εν ψυχρώ εκτέλεση.

Παράλληλα, η έρευνα συνεχίζεται με τους αστυνομικούς να ψάχνουν και ένα δεύτερο σπίτι στο οποίο ανά διαστήματα έμενε ο 44χρονος.