Οικονομία

Χωρίς διοικητή και Δ.Σ. το νοσοκομείο της Ζακύνθου

Χωρίς διοικητή και Δ.Σ. το νοσοκομείο της Ζακύνθου Χωρίς διοικητή και Δ.Σ. το νοσοκομείο της Ζακύνθου
Παραμένει το διοικητικό κενό στο νοσοκομείο Ζακύνθου, δεδομένου ότι έχει καθυστερήσει η διαδικασία τοποθέτησης νέου διοικητή, με αποτέλεσμα να εκτελεί σχετικά καθήκοντα, ο προϊστάμενος της ιατρικής υπηρεσίας του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος στο νησί.

Ωστόσο, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, έχουν εκλεγεί δύο μέλη και οριστεί άλλα δύο, για το νέο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου και απομένει η ανάληψη καθηκόντων του νέου διοικητή με κυβερνητική απόφαση.

Οι δύο εκλεγμένοι είναι ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων του νοσοκομείου, Βαγγέλης Τσώλας, ο οποίος θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο διοικητικό συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος και ο γιατρός, Γιάννης Τουρίκης, που θα εκπροσωπεί τους γιατρούς.

Οι δύο που έχουν οριστεί μέσω ΦΕΚ από την κυβέρνηση και με σχετική πρόταση από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να στελεχώσουν το διοικητικό συμβούλιο, είναι ο πολιτευτής του κόμματος στο νησί, δικηγόρος, Λευτέρης Γιαννάτος και ο συνταξιούχος της τοπικής ΕΡΤ, πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων δημοτικής ενότητας Αλυκών του δήμου Ζακύνθου, Άκης Ποταμίτης.

Σύμφωνα με τον κ.Γιαννάτο, παρόλο που είχε τη δυνατότητα να αναλάβει και τη θέση του διοικητή, εντούτοις, δεν το έπραξε γιατί δεν σκοπεύει να αφήσει τη μαχόμενη δικηγορία.

Επισήμανε, ότι, το νέο διοικητικό συμβούλιο πρέπει να στηρίξει το νέο διοικητή, επίσης, να λειτουργήσει συλλογικά για το καλό του νοσοκομείου και συνολικά του τομέα της υγείας στη Ζάκυνθο. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι, με δεδομένη την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, λόγω των μνημονιακών πολιτικών, πρέπει το νέο όργανο, να έρθει σε σύγκρουση, αν χρειαστεί, με την κυβέρνηση, στη λογική-και μόνο-της διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων.

Πηγή: ΕΡΤ