Οικονομία

Street Day από την Adecco

Street Day από την Adecco
Street Day για τέταρτη χρονιά πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη, 17 Μαρτίου, ο όμιλος Adecco σε 53 χώρες, με στόχο την παροχή συμβουλών σε πολίτες για να μπορέσουν να βρουν καλύτερες θέσεις εργασίας.

Με περίπου 3.500 εκπαιδευτικά εργαστήρια, σεμινάρια καθοδήγησης και συναντήσεις συμβουλευτικής καριέρας, οι ειδικοί της Adecco έδειξαν σε αυτούς που αναζητούν εργασία πώς να χειριστούν μια σειρά θεμάτων, όπως η αξιολόγηση πιθανών επιλογών καριέρας, η διαμόρφωση σωστού βιογραφικού σημειώματος και η τελειοποίηση τεχνικών συνέντευξης.

Επίσης, δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές για την αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αναζήτηση εργασίας και για τη διαμόρφωση του ψηφιακού επαγγελματικού τους προφίλ. Συνολικά, η δράση άγγιξε ένα εκατομμύριο ανθρώπους, ανεβάζοντας σε πάνω από 3 εκατομμύρια τον συνολικό αριθμό των υποψηφίων που η Adecco έχει υποστηρίξει από το 2013 που ξεκίνησε το Street Day.

Το πρόγραμμα Adecco Way to Work προσφέρει επίσης ένα «online κέντρο καριέρας» με συμβουλές, υλικό καθοδήγησης των υποψηφίων για επιτυχημένη αναζήτηση εργασίας, καθώς και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης. Το 2015, πάνω από 3.000 θέσεις πρακτικής άσκησης δημιουργήθηκαν σε όλο τον κόσμο, ενώ ο Όμιλος στοχεύει να αγγίξει τις 5.000 τέτοιες θέσεις το 2016.

Η ανεργία στους νέους υπολογίζεται στο 13% παγκοσμίως και εξακολουθεί να αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα, με τα επίπεδά της να ξεπερνούν το 15% στις ΗΠΑ, το 22% στην Ευρώπη και σχεδόν το 30% στη Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική. Μια ολόκληρη γενιά κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία για μια ικανοποιητική επαγγελματική πορεία, ενώ διακυβεύονται οι μακροχρόνιες προοπτικές της στην αγορά εργασίας.

Ο Όμιλος Adecco απαντάει στο πρόβλημα αυτό μέσα από την παγκόσμια δράση «Adecco Way to Work™». Ως μέρος του προγράμματος αυτού, στις 17 Μαρτίου, με το Street Day ο Όμιλος Adecco έδειξε την αφοσίωσή του στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας προσφέροντας καθοδήγηση σε υποψηφίους σε 670 πόλεις, σε 53 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο Alain Dehaze, CEO του Ομίλου Adecco, ανέφερε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά όλους τους συναδέλφους που προσέφεραν την εξειδίκευσή τους και τον χρόνο τους για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που αναζητούν εργασία σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει απλή λύση στην ανεργία, ειδικά στο πρόβλημα της νεανικής ανεργίας, και απαιτείται συντονισμός δημόσιας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αλλά σίγουρα δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο: το μέλλον των νέων ανθρώπων είναι και δικό μας μέλλον, και βοηθώντας τους τώρα, βελτιώνουμε τις προοπτικές των χωρών μας, των κοινοτήτων και των οργανισμών μας».

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, διευθύνων σύμβουλος της Adecco Ελλάδας, σχολίασε: «Οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας καθιστούν την αναζήτηση εργασίας μια πραγματική πρόκληση για όλους τους υποψηφίους. Στην Adecco πιστεύουμε ότι μέσα από τη δράση Street Day καταφέραμε και φέτος όχι μόνο να προσφέρουμε την εξειδίκευσή μας και τη στήριξή μας, αλλά πάνω απ’ όλα να εμφυσήσουμε αισιοδοξία σε όλους τους νέους που συναντήσαμε. Τα χαμόγελά τους ήταν η καλύτερη απόδειξη για την επιτυχία της πρωτοβουλίας μας».