Οικονομία

Μεγάλη η συμμετοχή για το 5ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης τοπικών προϊόντων

Μεγάλη η συμμετοχή για το 5ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης τοπικών προϊόντων Μεγάλη η συμμετοχή για το 5ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης τοπικών προϊόντων
Αυξημένο παρουσιάζεται το ενδιαφέρον για τη συμμέτοχη στο 5ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής-σούπερ μάρκετ του νησιού, το οποίο θα διεξαχθεί στις 2 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.

Περισσότεροι από 170 ξενοδόχοι, παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων έχουν εκδηλώσει, μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος.

Ως καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής, που είναι δωρεάν, έχει ορισθεί η Πέμπτη 24 Μαρτίου, προκειμένου να προετοιμαστούν οι κατ' ιδίαν συναντήσεις των δύο πλευρών.

Το 5ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων χαρακτηρίζεται ως κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών/μεταποιητών/προμηθευτών αγροτικών κρητικών προϊόντων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια παραγωγή, αλλά και για να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της κρητικής διατροφής.

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κάθε ενδιαφερόμενο να προωθήσει τα αγροτικά, γαλακτοκομικά ή τυποποιημένα προϊόντα του απευθείας στα ξενοδοχεία της Κρήτης, στα δίκτυα διανομής και στα σούπερ μάρκετ» τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης, αναφερόμενος στις συνεργασίες που έχουν προκύψει κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Την οργάνωση του έχουν αναλάβει και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κρήτης.

Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος συμμετέχουν στο Φόρουμ με δικό τους περίπτερο η περιφέρεια Κρήτης και δήμοι της Κρήτης για να προβάλλουν τις δράσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή τους.