Opinions

Εμπαίζουν τους συνταξιούχους

Εμπαίζουν τους συνταξιούχους Εμπαίζουν τους συνταξιούχους
Εμπαίζουν τους συνταξιούχους Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Εντάξει, στο υπουργείο Εργασίας μας είπαν ότι οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου, θα καταβληθούν το αργότερο έως τις 22 Δεκεμβρίου. Αυτό θα γίνει για να στηριχθούν οι συνταξιούχοι και έτσι, να έχουν αυξημένη ρευστότητα ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Επίσης, ο πολύς Γιάννης Βρούτσης, «πανηγυρίζει» για το γεγονός ότι τα κονδύλια για τη συγκεκριμένη καταβολή των συντάξεων θα προκύψουν από κεφάλαια του τρέχοντος έτους, άρα χωρίς να «μπει χέρι» στην κρατική χρηματοδότηση για το 2015.

Αυτό που δεν μας είπαν όμως, είναι τι θα απογίνουν οι συνταξιούχοι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, όταν και θα καταβληθεί η επόμενη σύνταξη. Για 40 περίπου ημέρες, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να τα «βγάλουν πέρα» με μία σύνταξη. Σε αυτές, φυσικά και συμπεριλαμβάνονται οι γιορτινές ημέρες, που συνήθως αυξάνονται και τα έξοδα (υπάρχουν και εγγονάκια ξέρετε, κε Βρούτση). Επίσης, τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση έχει φροντίσει να στείλει άλλο ένα χαράτσι για τους συνταξιούχους, που είναι η προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ. Για να μην μιλήσουμε για πάγιες δαπάνες, όπως είναι το πετρέλαιο (θα βρισκόμαστε στο μέσον του χειμώνα) και φυσικά τα έξοδα της καθημερινότητας.

Επειδή οι συνταξιούχοι έχασαν το δικαίωμα που είχαν για δώρο Χριστουγέννων, λόγω μνημονιακών απαιτήσεων και κυβερνητικών αποφάσεων, το «αντίδοτο» δεν είναι η προκαταβολή της σύνταξης του επόμενου μήνα. Το παραμύθι κρύβει «δράκο» και καλό είναι στο υπουργείο Εργασίας να σταματήσουν να εμπαίζουν ανθρώπους που ζουν με 500 και 600 ευρώ το μήνα. Έλεος.