Παιδεία

Μετατάξεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια 2013

Μετατάξεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια 2013
Μετατάξεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια 2013 αίτησ Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση για το 2013

Tο υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα πάρουν υποχρεωτικά μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και αυτών που πλεονάζουν.

Μάλιστα, η προθεσμία για τις αιτήσεις προτίμησης είναι μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Οι αιτήσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών για τις μετατάξεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ειδικά διαμορφωμένη για το σκοπό αυτό ηλεκτρονική σελίδα http://teachers.exams.minedu.gov.gr

Συγκεκριμένα εγκύκλιο για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια 2013 αλλά για και το πλεονάζον προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας

Επίσης απαριθμούνται και οι κενές θέσεις στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανά κλάδο ή ειδικότητα, κατηγορία, καθώς και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ανά Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης, τις οποίες οι καθηγητές που πλεονάζουν θα κληθούν να καλύψουν με μετατάξεις.

Σύμφωνα με τους πίνακες ανά περιφέρεια, περιοχή και ειδικότητα, πλεονάζουν συνολικά 6.028 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων οι 4.712 μετατάσσονται υποχρεωτικά σε δημοτικά σχολεία και σε διοικητικές θέσεις φορέων του υπουργείου Παιδείας.

Ενδεικτικά, από τους 6.028 που πλεονάζουν, οι 1.266 βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής, οι 710 στην Κεντρική Μακεδονία και οι 580 στη Στερεά Ελλάδα.

Σχετικά με τον αριθμό αυτών παίρνουν μετάτάξη, οι περισσότεροι (1.268) μετακινούνται στην Περιφέρεια Αττικής.

Το βάρος των υποχρεωτικών μετατάξεων σηκώνουν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, ξένων γλωσσών, Πληροφορικής, Καλλιτεχνικών και Θεατρικών Σπουδών.