Παιδεία

Παράνομες οι επιπλέον χρεώσεις απο τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ
Παράνομες οι επιπλέον χρεώσεις απο τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ Κυρώσεις θα έχουν οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί που θα ζητούν επιπλέον χρήματα από τους επιτυχόντες γονείς που θα φιλοξενηθούν τα παιδιά τους με επιδότηση από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ και δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ αλλά και με διαμαρτυρίες που είχαν φτάσει στο dikaiologitika.gr πολλές ήταν οι καταγγελίες για ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ ΄΄Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής΄΄ ή αλλιώς όπως είναι γνωστό στο ευρύ κοινό Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ ,επειδή ζητούσαν επιπλέον χρήματα από τους γονείς από αυτά που επιδοτούνται για την φιλοξενία των παιδιών τους.

Ο κ. Σίμος Δανιηλίδης αναφέρθηκε στο θέμα προειδοποιώντας τους γονείς που θα είναι επιτυχόντες και θα φιλοξενηθούν τα παιδιά τους στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν ούτε ένα ευρώ αφού το κόστος φιλοξενίαςτων παιδιών είναι καλυμμένο από την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ .

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΣΠΑ 2012 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Τι προβλέπει σύμφωνα με ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τις επιπλέον χρεώσεις που μπορούν να επιβάλουν οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ.

Στην επιδότηση απο το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες μετακίνησης και κατά συνέπεια θα βαρύνουν τις ωφελούμενες μητέρες εφόσον επιθυμούν την παροχή των υπηρεσιών μετακίνησης απο τις δομές. Άρα η χρέωση της μεταφοράς των παιδιών με σχολικό βαρύνουν τους γονείς.

Οι Δομές που παρέχουν υπηρεσίες μετακίνησης θα πρέπει να δηλώσουν σαφώς στην αίτηση συμμετοχής της Δομής τις εξυπηρετούμενες περιοχές, καθώς και το κόστος των υπηρεσιών αυτών, το οποίο δεν καλύπτεται στο πλαίσιο της προκήρυξης της ΕΕΤΑΑ και κατά συνέπεια θα βαρύνει τις ωφελούμενες μητέρες, εφόσον επιθυμούν την παροχή των σχετικών υπηρεσιών μετακίνησης.

Τα ποσά της επιδότησης καλύπτουν το συνολικό κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, πλην της μετακίνησης για τις Δομές των περιπτώσεων ανά θέση και ως εκ τούτου, ο Ανάδοχος δεν δύναται να προβεί σε είσπραξη τροφείων ή άλλης μορφής διδάκτρων ή οποιουδήποτε αντιτίμου από τις ωφελούμενες (όπως για παράδειγμα κόστος εγγραφής) ή δαπάνες διοργάνωσης εκδηλώσεων στο πλαίσιο των θρησκευτικών εορτών ή εθνικών επετείων.

Οι τυχόν άλλες ειδικές υπηρεσίες (π.χ. κολύμπι, επισκέψεις σε μουσεία, παρακολούθηση θεατρικών ή άλλων παραστάσεων, εκδηλώσεων κ.ά.) που παρέχονται από τις Δομές και είναι προαιρετικές, εφόσον τις επιλέξουν οι ωφελούμενες, θα επιβαρύνουν οικονομικά τις ίδιες.

Ο κύριος Δανιηλίδης προέτρεψε τις μητέρες που θα δεχθούν πιέσεις από τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς για επιπλέον χρεώσεις να προβούν σε καταγγελία αφού η απαίτηση αυτή αποτελεί ποινικό αδίκημα αφού η σύμβαση που υπογράφουν οι δομές το απαγορεύει ρητώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Δανιηλίδης συμπλήρωσε ότι όπως στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς έτσι και στους ιδιωτικούς δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για τροφεία ή άλλη χρέωση εκτός από την μεταφορά των παιδιών με σχολικό .

Το dikaiologitika.grσας θυμίζει ότι τα αποτελέσματα για τις αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ θα ανακοινωθούν την 20/08/2013

ρεπορταζ:dikaiologitika.gr

αποτελεσματα ΕΔΩ

www.dikaiologitika.gr