Παιδεία

Οι αλλαγές στις ώρες διδασκαλίας σε Γυμνάσιο και Λύκειο

Οι αλλαγές στις ώρες διδασκαλίας σε Γυμνάσιο και Λύκειο
Οι αλλαγές στις ώρες διδασκαλίας σε Γυμνάσιο και Λύκειο Αλλαγές στις ώρες διδασκαλίας και νέα μαθήματα εισάγουν τα νέα ωρολόγια προγράμματα για το γυμνάσιο και το λύκειο, τα οποία ανακοίνωθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας .

Οι αλλαγές στις ώρες διδασκαλίας και στο πρόγραμμα της Α' Γυμνασίου είναι ότι εντάσσεται το μάθημα της Φυσικής καθώς και η ερευνητική εργασία (project), ενώ περιορίζεται κατά μία ώρα η διδασκαλία των ξένων γλωσσών 2 ώρες για την πρώτη και 2 για τη δεύτερη ξένη γλώσσα. Επίσης, τα μαθήματα των Καλλιτεχνικών, της Μουσικής, της Βιολογίας και της Τεχνολογίας θα εξακολουθήσουν να διδάσκονται.Στο πρόγραμμα του γυμνασίου μένει και το μάθημα της Πληροφορικής.

Στο πρόγραμμα του λυκείου προβλέπονται λίγες αλλαγές για τις ώρες διδασκαλίας, ενώ εισάγονται και τρία μαθήματα (Εφαρμογές Πληροφορικής, Διαχείριση Φυσικών Πόρων, Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός) από τα οποία οι μαθητές θα επιλέγουν το ένα. Αντίστοιχα, δεν θα διδάσκεται το μάθημα των Αρχών Οικονομίας.  

Παράλληλα, στην τελική ευθεία της επεξεργασίας είναι το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας που αφορά το λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα από τα θέματα που εξετάζει το υπουργείο μετά και τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης είναι να ενισχυθεί το μάθημα της Πληροφορικής. Συζητείται μάλιστα το ενδεχόμενο να ενταχθεί στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Δείτε εδώ τα νέα προγράμματα για Γυμνάσιο και Λύκειο εδώ

NETWORK