Παιδεία

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα και Νάουσα

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα και Νάουσα Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα και Νάουσα
Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα και Νάουσα Κλειστά παραμένουν τα σχολεία σήμερα Τετάρτη σε Νάουσα και Φλώρινα μετά σχετικές αποφάσεις  των δημοτικών αρχών Νάουσας και Φλώρινας λόγω των προβλημάτων θέρμανσης  και της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του δημάρχου Νάουσας Αναστάσιου Καραμπατζού, «αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας σε όλο τον Δήμο Νάουσας, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, εξαιτίας των προβλημάτων θέρμανσης των σχολικών μονάδων που οφείλονται στην υποχρηματοδότηση, αλλά και την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, μόλις τώρα εγκρίθηκε για τα σχολεία η τρίτη δόση από τις τέσσερις που καταβάλλονται κάθε χρόνο, ωστόσο τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και των λειτουργικών δαπανών στις 54 σχολικές μονάδες του Δήμου, όπου φοιτούν πέντε χιλιάδες μαθητές. Στο ίδιο μήκος κύματος  και η ανακοίνωση του Δήμου Φλώρινας που αναφέρει πως μετά από απόφαση του δημάρχου Φλώρινας Γ. Βοσκόπουλου, τα σχολεία της 1θμιας-2θμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 δεν θα λειτουργήσουν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.