Παιδεία

Φοιτητικός διαγωνισμός για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Φοιτητικός διαγωνισμός για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Φοιτητικός διαγωνισμός για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Η διεξαγωγή του πρώτου φοιτητικού διαγωνισμού για τη συγγραφή εργασίας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), με τίτλο "Ο ρόλος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στο επιχειρείν", ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, με θέμα "Νέοι & σύγχρονη επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις - Ευκαιρίες - Προοπτικές", που διοργάνωσε το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός - πρωτοβουλία του Ελληνικού Δικτύου για την ΕΚΕ - γίνεται εις μνήμην του Νίκου Αναλυτή, διατελέσαντα προέδρου του Δικτύου για πολλά χρόνια και γι' αυτό φέρει και το όνομά του και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.


Στόχος του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή των νέων στο διάλογο για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Όπως αναφέρθηκε, δικαίωμα υποβολής έχουν ομάδες (τριμελείς - τετραμελείς) προπτυχιακών και μεταπτυχιακών πανεπιστημιακών φοιτητών.
Οι νικητές των τριών πρώτων βραβείων θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην τριήμερη πανευρωπαϊκή συνάντηση νέων που διοργανώνει το Ευρωκοινοβούλιο για νέους από όλη την Ευρώπη και θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο το Μάιο του 2014.
Για το θέμα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Στέφανος Κομνηνός, τονίζοντας ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να αναλάβει να χαρτογραφήσει τους φορείς, δηλαδή τι προσφέρει και τι ζητά ο καθένας και να καταλήξει σε ένα πλάνο που θα έχει όραμα.


Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του γραφείου ΕΚ στην Ελλάδα, Αντώνης Καϊλής, δήλωσε ότι ο φοιτητικός διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους, προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσει σε αυτή τη νέα νοοτροπία. Μεταξύ άλλων, ο κ. Καϊλής αναφέρθηκε στο ρόλο του πολίτη, καθώς και στη σχέση πανεπιστημίου - αγοράς - επιχείρησης. Τόνισε, επίσης ότι η εταιρική κοινωνική ευθύνη δίνει τη διάσταση της βιώσιμης ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι το επιχειρείν είναι βασική διέξοδος, για να υπάρξει ανάπτυξη.

NETWORK