Παιδεία

Βάσεις: Στα πάνω τους οι Αστυνομικές σχολές και η Πυροσβεστική Ακαδημία

Βάσεις: Στα πάνω τους οι Αστυνομικές σχολές και η Πυροσβεστική Ακαδημία
Ανακοινώθηκαν σήμερα (27/8) οι βάσεις 2019 και έληξε μετά από πολλές μέρες η αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους. 

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2019 ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας λίγο μετά τις 10. Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στο results.it.minedu.gov.gr μπορούν να δουν το αν πέρασαν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας. 

Πιο αναλυτικά, οι υποψήφιοι μπαίνοντας στην διεύθυνση results.it.minedu.gov.gr., θα δούν το παρακάτω μήνυμα.

ΒΑΣΕΙΣ 2019

Τότε, οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληκτρολογήσουν:
- τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
- τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο) στην ειδική σελίδα του υπουργείου.

Όπως αποδείχθηκε από την πρώτη ανάγνωση και παρατήρηση των βάσεων του 2019 οι περισσότερες σχολές είχαν πτωτική τάση. Πολλές από αυτές μάλιστα κινήθηκαν κατά πολύ κάτω από τις 10.000 μόρια κάτι που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα μπορούσαν να εισέλθουν σε κάποιο Πανεπιστήμιο της χώρας γράφοντας ακόμη και κάτω από τη βάση.

Στις «φωτεινές» εξαιρέσεις, θα έλεγε κανείς, πως ανήκουν οι Αστυνομικές, Στρατιωτικές Σχολές και η Πυροσβεστική Ακαδημία. Οι εν λόγω σχολές παρά τις χαμηλές σχετικά επιδόσεις των μαθητών κατάφεραν να διατηρήσουν υψηλά μόρια, «απαιτώντας» με αυτόν τον τρόπο και υψηλές αποδόσεις από τους υποψηφίους. 

Στην κορυφή βρίσκει κανείς την Πυροσβεστική Ακαδημία (18.315 μόρια), η οποία σημειώνει άνοδο 4.702 μορίων. Παράλληλα, οι Αστυνομικές Σχολές για τους υποψηφίους των ΓΕΛ της γενικής σειράς παρουσίασαν άνοδο 579 μόρια ενώ για τους πολύτεκνους που εισέρχονται με το 10% η άνοδος ήταν 1.360 μόρια.