Οικονομία

Καραγκούνης για την 6ημερη εργασία: «Ο εργαζόμενος δεν μπορεί συνεχώς να αρνείται την εργασία»

Καραγκούνης για την 6ημερη εργασία: «Ο εργαζόμενος δεν μπορεί συνεχώς να αρνείται την εργασία» Φωτογραφία: intime
Προκλητικές δηλώσεις από τον Κώστα Καραγκούνη για την εξαήμερη εργασία και τους εργαζόμενους.

Προκλητικός εμφανίστηκε ο νέος υφυπουργός Εργασίας με τις δηλώσεις του για την 6ημερη εργασία, την ώρα που ο διεθνής Τύπος «χλευάζει» το νέο αυτό μέτρο.

Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά ο κ. Καραγκούνης εμφανίστηκε υπέρμαχος της καθιέρωσης της 6ημερης εργασίας από την κυβέρνηση, όταν ρωτήθηκε αν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την 6ήμερη εργασία.

«Μπορεί να το πει στα πλαίσια όμως των χρηστών ηθών γιατί δεν μπορεί συνεχώς να αρνείται την εργασία αλλά δεν αποτελεί και λόγο καταγγελίας της συμβάσεως γιατί πάρχει ο νόμος που προστατεύει», ανέφερε ο υφυπουργός.

Παράλληλα ανέφερε:

«Γιατί μιλάμε για 6ήμερη εργασία και δεν μιλάμε για 4ήμερη εργασία; Δεν δίνει τη δυνατότητα ο νόμος κάποιος να δουλέψει τέσσερις μέρες περισσότερες ώρες; Ο νόμος λέει ότι δεν προσβάλλεται το νόμιμο ωράριο εβδομαδιαίας εργασίας, το 40ωρο δεν προσβάλλεται. Έρχεται και καλύπτεται μια κατάσταση που ήταν σε γκρίζα ζώνη γιατί κάποιοι δουλεύανε αυτή την 6η μέρα, για μένα δεν υπάρχει 6η μέρα υπάρχει πάταξη της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας διότι αυτή είναι η ουσία».