Παιδεία

Οικονομικό Πανεπιστήμιο, πρώην ΑΣΟΕΕ: Χωρίς άσυλο και επιχείρηση… καθαρά πεζοδρόμια! (pics+vid)

Τάσος Αδρασκέλας Τάσος Αδρασκέλας
Οικονομικό Πανεπιστήμιο, πρώην ΑΣΟΕΕ: Χωρίς άσυλο και επιχείρηση… καθαρά πεζοδρόμια! (pics+vid)
Μια τελείως διαφορετική εικόνα παρουσιάζει, σήμερα Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, το πεζοδρόμιο μπροστά από την είσοδο της πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. στην Πατησίων.

Οι δεκάδες πάγκοι με τα παπούτσια, τα γυαλιά, τα λαθραία τσιγάρα, τα άλλα «προϊόντα» αλλά και τα δεκάδες «βαποράκια» και χρήστες ναρκωτικών που για χρόνια αποτελούσαν καθημερινές εικόνες και αντικείμενο έντονης διαμάχης αλλά και πολιτικών προστριβών, είχαν εξαφανιστεί. Σαν να είχε περάσει ένα αόρατο, μεγάλο χέρι και να είχε «σκουπίσει» τα πάντα. Ανεξάρτητα, αν κάποιοι από τους τελευταίους απλώς… μετακόμισαν λίγο παρακάτω.

asoee10

asoee20

Προφανώς και ένας από τους λόγους είναι η προ ημερών κατάργηση του ασύλου καθώς αποτελεί πλέον νόμο του κράτους. Έτσι, οι μικροπωλητές και οι κάθε λογής αυτοσχέδιοι... μαγαζάτορες που αποθήκευαν την πραμάτεια τους και κατόπιν την έστηναν μέσα και έξω από τον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, στην Πατησίων, δεν υπήρχαν, τουλάχιστον την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου.

asoee30

Έμποροι της πολύπαθης αυτής γειτονιάς υποστήριξαν στο Dikaiologitika News ότι: “Η εικόνα αυτή μάς έχει αλλάξει την ψυχολογία προς το καλύτερο. Γιατί τόσα χρόνια βλέπαμε τα μαγαζιά μας άδεια και τους πάγκους απέναντι γεμάτους πελάτες. Δηλαδή, εμείς πληρώναμε ενοίκια, φόρους, υπαλλήλους και οι αλλοδαποί απέναντι πουλούσαν μαύρα τις “μαϊμούδες” τους. Αυτοί που είχαν τους πάγκους δεν ήταν φουκαράδες. Ολόκληρη μαφία κρυβόταν από πίσω τους. Ελπίζουμε αυτή η εικόνα να γίνει μόνιμη”.

asoee40

Βέβαια, η εικόνα επί της Πατησίων μπορεί να άλλαξε προς το καλύτερο ωστόσο η οδός Αντωνιάδου παραπλεύρως της Σχολής παρέμενε, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης τουλάχιστον, στέκι τοξικομανών, γεμάτη από ανθρώπους που αναζητούσαν τη δόση τους και πολλούς άλλους που αναζητούσαν πελάτες…