Παιδεία

Στελεχώνεται η Τράπεζα Θεμάτων

Στελεχώνεται η Τράπεζα Θεμάτων Στελεχώνεται η Τράπεζα Θεμάτων
Στελεχώνεται η Τράπεζα Θεμάτων Στελεχώνεται η Τράπεζα Θεμάτων σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής που προσκαλεί μέλη ΔΕΠ ή ΕΙΔΙΠ/ΕΕΠ σε Α.Ε.Ι. ή Α.Τ.Ε.Ι. καθώς και στελέχη του ΙΕΠ να κάνουν αιτήσεις ένταξης στο μητρώο.

Απο την Τράπεζα Θεμάτων θα επιλεχθούν τα θέματα των Πανελληνίων εξετάσεων για πρώτη φορά φέτος και για αυτό το λόγω το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής εξέδωσε προκήρυξη για την στελέχωση της.

Tο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (I.Ε.Π)  προσκαλεί τα φυσικά πρόσωπα, έλληνες πολίτες ή πολίτες κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι Εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, Σχολικοί Σύμβουλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  Μέλη ΔΕΠ ή ΕΙΔΙΠ/ΕΕΠ σε Α.Ε.Ι. ή Α.Τ.Ε.Ι. καθώς και στελέχη του ΙΕΠ (Σύμβουλοι, Αποσπασμένοι Εκπαιδευτικοί) να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο Μητρώο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ  ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ‘ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ - ΕΠΑΛ)’» προκειμένου να συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου ως μέλη των Επιστημονικών Επιτροπών που θα συγκροτηθούν για κάθε εξεταζόμενο μάθημα για την παροχή έργου αξιολόγησης των θεμάτων που θα συμπεριλαμβάνονται στην ΤΘΕΔΔ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα Πρόσκληση και τις ανάγκες της ανωτέρω Πράξης.

Για κάθε εξεταζόμενο μάθημα δημιουργείται Επιστημονική Επιτροπή, η οποία μπορεί να αποτελείται από τρία έως πέντε μέλη, με κύριο ρόλο την αξιολόγηση των θεμάτων που θα συμπεριλαμβάνονται στην ΤΘΔΔ. Για συναφή μαθήματα μπορεί να λειτουργεί μια Επιστημονική Επιτροπή με αυξημένο αριθμό μελών.

Στα  κοινά μαθήματα Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ, οι Επιστημονικές Επιτροπές των ΓΕΛ συμπληρώνονται με μέλη που έχουν εμπειρία από τα ΕΠΑΛ. Ένα μέλος της Επιτροπής αναλαμβάνει ρόλο Συντονιστή. Οι Επιστημονικές Επιτροπές μπορούν συνεργάζονται με εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης για ζητήματα που αφορούν τα θέματα που κατατίθενται προς αξιολόγηση από την εκπαιδευτική κοινότητα μετά από σχετική πρόσκληση του ΙΕΠ.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 28 Μαρτίου 2014, ώρα 24:00