Παιδεία

Κινητοποιήσεις στην ΔΙΠΕ Αττικής για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Κινητοποιήσεις στην ΔΙΠΕ Αττικής για τις συγχωνεύσεις τμημάτων Φωτογραφία: intime
«Οι κινητοποιήσεις και οι πολύμορφες δράσεις γονιών-εκπαιδευτικών- μαθητών από το καλοκαίρι ως σήμερα φέρνουν αποτέλεσμα».

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής με σχετική της ανακοίνωση καλεί αύριο (18/09) στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και ώρα 12:00 ενάντια στην κατάργηση τμημάτων.

Οι γονείς τονίζου πώς «το Υπουργείο αναγκάστηκε να πάρει πίσω αποφάσεις κατάργησης ειδικοτήτων σε μια σειρά ΕΠΑΛ που ανάγκαζαν μαθητές να μετακινηθούν δεκάδες χιλιόμετρα από το σχολείο τους».

Συγκεκριμένα:

Οι κινητοποιήσεις και οι πολύμορφες δράσεις γονιών-εκπαιδευτικών- μαθητών από το καλοκαίρι ως σήμερα φέρνουν αποτέλεσμα.

Το Υπουργείο αναγκάστηκε να πάρει πίσω αποφάσεις κατάργησης ειδικοτήτων σε μια σειρά ΕΠΑΛ που ανάγκαζαν μαθητές να μετακινηθούν δεκάδες χιλιόμετρα από το σχολείο τους.

Στο 6ο ΓΕΛ Αιγάλεω πάρθηκε πίσω η κατάργηση της θεωρητικής κατεύθυνσης στην Γ΄ Λυκείου και τα παιδιά θα συνεχίσουν στο σχολείο τους.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά

Διαμηνύουμε στο Υπουργείο με όλους τους τρόπους ότι οι μαθητές δεν είναι αριθμοί!

Οι γονείς δεν θα παραιτηθούμε από τα μορφωτικά τους δικαιώματα.

Συμμετέχουμε μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές στην Κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι για:

· Να μην συγχωνευθεί καμία τάξη

· Να λειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες ΕΠΑΛ

· Να μην καταργηθεί καμία κατεύθυνση Γ και Β λυκείου

· Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς και παράλληλη στήριξη στα σχολεία