Παιδεία

Πανελλήνιες: Απαντήσεις μαθηματικών 2021 από το Dnews

Πανελλήνιες: Απαντήσεις μαθηματικών 2021 από το Dnews
Ανακοινώθηκαν τα θέματα στις πανελλήνιες εξετάσεις που «έπεσαν» στα μαθηματικά - Όλες οι προτεινόμενες απαντήσεις μαθηματικών από την oμάδα του Μεθοδικό και του Dnews.

Λίγο μετά τις 10:15 ανακοινώθηκαν  τα θέματα πανελληνίων 2021 στα μαθήματα της βιολογίας, των μαθηματικών αλλά και των αρχαίων στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι μαθητές.

Το Dnews σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Μεθοδικό δίπλα στους μαθητές, σας παρουσιάζει τα θέματα των μαθηματικών αναλυτικά καθώς και τις προτεινόμενες απαντήσεις αυτών για να μπορούν οι υποψήφιοι να υπολογίσουν αν τα έχουν πάει καλά καθώς και τα μόρια τους.

Σχολιασμός από την Ηρώ Μαρκάκη του φροντιστηρίου Μεθοδικό

Τα σημερινά θέματα στο μάθημα των Μαθηματικών για τους υποψηφίους από τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών και Οικονομίας – Πληροφορικής είναι κλιμακούμενης δυσκολίας και καλύπτουν όλο το φάσμα της ύλης.

Το θέμα της θεωρίας κρίνεται βατό και ερωτήματά του προέρχονται αυτούσια από το σχολικό βιβλίο. Το δεύτερο θέμα αφορά βασικές έννοιες της ανάλυσης και μόνο το τελευταίο ερώτημα χρειαζόταν μεγαλύτερη προσοχή. Αντίστοιχα, το τρίτο θέμα δεν απαιτούσε πολύπλοκους αλγεβρικούς χειρισμούς και καλά οι προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια.

Το τέταρτο θέμα είναι απαιτητικό, απευθύνεται σε πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους, γιατί απαιτεί άριστη γνώση των εννοιών. Ειδικά στο ερώτημα Δ3, χρειαζόταν μεγάλη προσοχή στις πράξεις, ενώ στο Δ4 υπήρχε ένα λεπτό σημείο που απαιτεί παρατηρητικότητα και οξύνοια και πολύ καλή γνώση των εννοιών της μαθηματικής ανάλυσης.

Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις των μαθηματικών όπως παρουσιάστηκαν και προετοιμάστηκαν από το φροντιστήριο Μεθοδικό.

apantiseismathimatikwn1

apantiseis mathimatikwn2

apantiseismathimatikwn3

apantiseismathimatikwn4

apantiseismathimatikwn5

apantiseismathimatikwn6

Όλες οι απαντήσεις πανελληνίων ΓΕΛ

Απαντήσεις και λύσεις βιολογίας πανελληνίων 2021
Απαντήσεις αρχαίων πανελληνίων 2021

Συντελεστές Βαρύτητας

Υπενθυμίζεται ότι για τις πανελλήνιες 2021 επανέρχονται οι συντελεστές βαρύτητας σε διαφορετικά μαθήματα σε κάθε επιστημονικό πεδίο, οι οποίοι αναμένεται να αλλάξουν το “τοπίο” στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων στις σχολές της προτίμησής τους παίζοντας σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων 2021.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για αύριο που σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων οι οποίοι θα εξεταστούν επίσης στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Συντελεστές βαρύτητας στις Πανελλήνιες 2021 και Βάσεις 2021

Άνοδος στις Βάσεις 2021 για τα Πανεπιστήμια αναμένεται στις περιζήτητες σχολές, καθώς μειώνεται ο αριθμός εισακτέων στα κεντρικά ΑΕΙ, εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) ενώ παρατηρείται συγκρατημένη πτώση σε συγκεκριμένες σχολές Περιφερειακών Πανεπιστημίων, όπου αυξάνεται ο αριθμός των φοιτητών που θα εισαχθούν φέτος για πρώτη φορά.

Για τον προσδιορισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψηφίου θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι Συντελεστές Βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού (ΟΠ) που ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, όπως ίσχυε και το 2019.

Για παράδειγμα:

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Ιστορία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7.

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο: θετικές και τεχνολογικές επιστήμες (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Φυσική Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο: επιστήμες υγείας και ζωής (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Βιολογία Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Χημεία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7.

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο: επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Οικονομία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7.