Παιδεία

Κλειστά σχολεία για δύο μέρες στην Αθήνα - Η επίσημη ανακοίνωση

Κλειστά σχολεία για δύο μέρες στην Αθήνα - Η επίσημη ανακοίνωση
Κλειστά σχολεία ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων για δυο μέρες λόγω καύσωνα. Η επίσημη ανακοίνωση

Κλειστά σχολεία για τις επόμενες δύο ημέρες ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων εξαιτίας της έλευσης του καύσωνα.

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Αθηναίων - Η επίσημη ανακοίνωση

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του Δήμου Αθηναίων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενόψει του επικείμενου καύσωνα.

Η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας.

Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων για το διήμερο λουκέτο σε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά που λειτουργούν εντός των διοικητικών του ορίων πάρθηκε σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής με πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των λιλιπούτειων μαθητών που διαφορετικά θα υποχρεώνονταν να είναι εκτεθειμμένοι σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και επιβαρυμένη ατμόσφαιρα λόγω και της έλευσης αφρικανικής σκόνης. 

Διευκρινίζεται ότι η αναστολή μαθημάτων σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά δεν επηρεάζει την λειτουργία και την διεξαγωγή εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια που αυτό το διάστημα οι μαθητές δίνουν προαγωγικές εξετάσεις αλλά και Πανελλήνιες 2024. 

Αθήνα: Κλειστοί για 2 μέρες βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Κλειστοί για τις επόμενες δυο μέρες, Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουνίου οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί της Αθήνας.  Σύμφωνα με έκτακτη νεότερη ενημέρωση από το Δήμο της Αθήνας για τις επόμενες δύο ημέρες λόγω της επέλασης του καύσωνα και επανεκτιμώντας την κατάσταση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να καταγραφούν αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα, όλοι οι Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί (Δημοτικοί και Ιδιωτικοί) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6.

Κλειστά τα σχολεία και στο Ηράκλειο Αττικής

Κλειστά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής την Τετάρτη 12/6 Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 12 Ιουνίου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου. Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με τους υπεύθυνους του Τμήματος Παιδείας και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παίρνοντας υπόψη τις προβλέψεις για έντονα υψηλές καιρικές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών και προκειμένου να προστατευτούν τα μικρά παιδιά. Η λειτουργία των σχολείων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία. Για την διεξαγωγή μαθήματος με εναλλακτικό τρόπο θα αποφασίσουν και θα ενημερώσουν οι εκπαιδευτικοί του κάθε σχολείου.