Παιδεία

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Πώς και πού θα υπολογίσετε τα μόρια σας

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Πώς και πού θα υπολογίσετε τα μόρια σας
Οι βαθμολογίες στις Πανελλήνιες 2024 ανακοινώθηκαν. Δείτε πού μπορείτε να υπολογίσετε τα μόρια.

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024 ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 12:20 και τώρα οι μαθητές αρχίζουν να υπολογίζουν τα μόρια που αντιστοιχούν στις βαθμολογίες που έλαβαν. Τα μόρια αποτελούν το όχημα των μαθητών για την επίτευξη του τελικού τους στόχου που είναι η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, 

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Πώς και πού θα υπολογίσετε τα μόρια σας

Οι υποψήφιοι μπορούν να υπολογίσουν εύκολα, γρήγορα και αυτόματα τα μόρια τους μέσα από την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξετε αν είστε υποψήφιος ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ.
Έπειτα, θα πρέπει να επιλέξετε σε ποια ομάδα προσανατολισμού ανήκετε.
Τέλος, θα βάλετε τις βαθμολογίες του κάθε μαθήματος σας στην ειδική κατηγορία.
Στη συνέχεια θα δείτε μία σελίδα με τα τμήματα και πόσα μόρια συγκεντρώνετε σε κάθε σχολή.

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετείχε στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής:

Ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο Συντελεστή Βαρύτητας.

Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί χίλια για να προκύψει έτσι ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Ο βαθμός κάθε πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος εκφράζεται στην εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου.

Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024

Οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν αναζήτηση στην ειδική πλατφόρμα results.it.minedu.gov πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Παράλληλα, όσοι υποψήφιοι ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία, επιθυμώντας να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο, θα αρχίσουν να λαμβάνουν τη βαθμολογία τους με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Παράλληλα, θα υπάρξει και η παραδοσιακή τοιχοκόλληση των αποτελεσμάτων στα Λύκεια της χώρας. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο αναρτώνται σε εμφανές σημείο στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ τα αποτελέσματα των υποψηφίων σε εκτυπωμένες καταστάσεις, που περιλαμβάνουν τους κωδικούς και τους βαθμούς τους. Παράλληλα, για τις περιπτώσεις πάντως που κάποιος υποψήφιος, πάει στο σχολείο για να δει τους βαθμούς του και δεν έχει τον κωδικό του, οι Διευθυντές θα γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.