Διεθνή

Εκλογές στη Γαλλία- Μαρίν Λεπέν: «Όταν ο λαός ψηφίζει, ο λαός κερδίζει»

Εκλογές στη Γαλλία- Μαρίν Λεπέν: «Όταν ο λαός ψηφίζει, ο λαός κερδίζει» Φωτογραφία: EPA
Η Μαρίν Λεπέν εκλέχθηκε αφού κέρδισε μια έδρα στον πρώτο γύρο στην περιφέρειά της στο Πα-ντε-Καλαί στις εκλογές στη Γαλλία.

Η Μαρίν Λεπέν κάλεσε τους υποστηρικτές να κινητοποιηθούν για τον δεύτερο γύρο μετά τα αποτελέσματα που την έφεραν στην πρώτη θέση με 34%.

Μιλώντας σε υποστηρικτές του κόμματος της Εθνικής Συσπείρωσης αμέσως μετά τη δημοσίευση των πρώτων εκτιμήσεων, η Μαρίν Λεπέν είπε ότι η δημοκρατία μίλησε και ότι οι πολίτες έδειξαν ότι θέλουν να γυρίσουν σελίδα.

Τόνισε επίσης τη σημασία του δεύτερου γύρου των εκλογών την επόμενη εβδομάδα. Υπάρχει ανάγκη για απόλυτη πλειοψηφία για να μπορέσει ο Μπαρντελά να γίνει πρωθυπουργός, είπε.

Κανένας Γάλλος δεν θα χάσει δικαιώματα, είπε, καλώντας τους υποστηρικτές να κινητοποιηθούν.

Η Μαρίν Λεπέν έκανε και την πρώτη της ανάρτηση στα social media, μετά την ανακοίνωση των εκτιμήσεων γράφοντας πως «Όταν ο λαός ψηφίζει, ο λαός κερδίζει».

Οι εκλογές αυτές είχαν και προσωπική επιτυχία για την Μαρίν Λεπέν η οποία εκλέχθηκε καθώς κέρδισε μια έδρα στον πρώτο γύρο στην περιφέρειά της στο Πα-ντε-Καλαί.

lepen_38a6a.jpg

{https://twitter.com/MLP_officiel/status/1807480995089662094}

Τα ποσοστά στον πρώτο γύρο διαμορφώθηκαν ως εξής σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις.  Σημειώνεται ότι τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, όπως ορίζει το γαλλικό Σύνταγμα.

{https://twitter.com/IfopOpinion/status/1807489507761025396}