Παιδεία

Ο Στρατηγάκης εξηγεί το ασανσέρ των Βάσεων 2024 σε Νομικές, Ιατρικές, Πολυτεχνεία και Παιδαγωγικά

Ο Στρατηγάκης εξηγεί το ασανσέρ των Βάσεων 2024 σε Νομικές, Ιατρικές, Πολυτεχνεία και Παιδαγωγικά
Ο κ. Στρατηγάκης αναλύει πώς θα διαμορφωθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής σε όλα τα πεδία

Tα βλέμματα όλων των υποψηφίων είναι στην ανακοίνωση των Βάσεων 2024 που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dnews αναμένεται να γίνει την προσεχή Δευτέρα 29 Ιουλίου. Παραμονές αυτής της σημαντικής ημέρας και ενόσω η αγωνία των υποψηφίων κορυφώνεται ο μαθηματικός και εκπαιδευτικός αναλυτής Στρατής Στρατηγάκης παρουσιάζει και εξηγεί τις τελικές του εκτιμήσεις για το πώς θα κυμανθούν οι Βάσεις στις δημοφιλείς σχολές αλλά και στις σχολές που τα τελευταία χρόνια έχουν μπει δυναμικά στις προτιμήσεις στα μηχανογραφικά λόγω των επαγγελματικών ευκαιριών αποκατάστασης που προσφέρουν αμέσως μετά την αποφοίτηση. 

Σε σημερινές του δηλώσεις στην ΕΡΤ ο κ. Στρατηγάκης ανέλυσε όλο το πλαίσιο του λεγόμενου ασανσέρ των Βάσεων που για ακόμη μια φορά θα επιβεβαιωθεί αλλά όχι στην έκταση που αναμενόταν παρά τα ιδιαιτέρως απαιτητικά και αυξημένης δυσκολίας θέματα σε Ιστορία, Μαθηματικά και Φυσική. Οι εκτιμήσεις του έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν και για ακόμη μια φορά τονίζει ότι πάντα υπάρχει απόκλιση στις αυξομειώσεις στα μόρια εισαγωγής λόγω αστάθμητων παραγόντων τόσο από πλευράς Υπουργείου Παιδείας όσο και από πλευράς επιλογών υποψηφίων αλλά και δεδομένων των ίδιων των πανεπιστημιακών τμημάτων.  

Οι εκτιμήσεις Στρατηγάκη για τις Βάσεις 2024 στις περιζήτητες σχολές: Ποιες θα ανέβουν και ποιες θα πέσουν

Σύμφωνα με τον κ. Στρατηγάκη για το 1ο πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών,«αναμένουμε πτώση από 40 έως 130 μόρια, λόγω κακών επιδόσεων στην Ιστορία και μειωμένων αριστούχων στα Αρχαία». 

stratigakis1opedio 7a744

Στα 500 – 600 μόρια αναμένεται να κυμανθεί  η πτώση των βάσεων στο 2ο πεδίο των Θετικών Επιστημών. «Είχαμε τη μεγαλύτερη πτώση στο 2ο πεδίο λόγω της Φυσικής και των Μαθηματικών» επισήμανε ο κ. Στρατηγάκης.

stratigakis 2o pedio 1024x548 fa777

Στον αντίποδα έχουμε μια μικρή άνοδο στο 3ο πεδίο των Επιστημών Υγείας, σημείωσε ο εκπαιδευτικός αναλυτής προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι η Ιατρική Αθήνας θα ανέβει κατά περίπου 50 μόρια.

stratigakis 3o pedio f5294

Στο 4ο πεδίο των Οικονομικών και Διοικητικών Σπουδών, η άνοδος αναμένεται να φτάσει τα 250 μόρια λόγω καλύτερων επιδόσεων στην Οικονομία. «Σε κάποια τμήματα μπορεί η άνοδος να φτάσει ακόμη και τα 300 μόρια ανάλογα με τη ζήτηση», επισήμανε ο γνωστός μαθηματικός.

40 pedio 1dee0

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Στρατηγάκης έκανε και για το πώς θα κυμανθούν τα μόρια εισαγωγής στις κοινές σχολές τονίζοντας βέβαια ότι τα μαθήματα είναι τελείως διαφορετικά με τελείως διαφορετικού βαθμού δυσκολίας για τους υποψηφίους. «Οι κοινές σχολές είναι το μεγάλο πρόβλημα των Πανελλαδικών εξετάσεων» σχολίασε.

koina mathimata dba01

Δείτε αναλυτικά τις εκτιμήσεις Στρατηγάκης