Παιδεία

Φωτιά στην Αττική: Να παρθούν μέτρα για τους πυρόπληκτους μαθητές και φοιτητές ζητούν οι γονείς

Φωτιά στην Αττική: Να παρθούν μέτρα για τους πυρόπληκτους μαθητές και φοιτητές ζητούν οι γονείς
Τα αναγκαία μέτρα για τους πυρόπληκτους φοιτητές και μαθητές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Στον απόηχο της καταστροφικής φωτιάς στην Βορειοανατολική Αττική που έκαψε μεταξύ άλλων και αρκετές κατοικίες, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, ζητά να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή συμμετοχή των μαθητών των πυρόπληκτων περιοχών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η σχολική χρονιά ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου και πολλοί μαθητές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα θρανία, χωρίς να έχουν εξασφαλισμένη στέγη. Παράλληλα πρόβλημα προκύπτει και με την φοίτηση στο πανεπιστήμιο για τους φοιτητές των πληγεισών περιοχών. Σε ανακοίνωσή τους οι γονείς ζητούν από τα συναρμόδια Υπουργεία να μεριμνήσουν για τις παραπάνω περιπτώσεις ενόψει της έναρξης της ακαδημαϊκής και σχολικής χρονιάς μέσα από στοχευμένα μέτρα όπως η ένταξη σε ειδικό καθεστώς μετεγγραφών των φοιτητών των περιοχών. 

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής

Η καταστροφική πυρκαγιά στην Β/Α ν. Αττική μετρά πάνω από 100 οικογένειες με ακατάλληλες προς χρήση κατοικίες. Την ίδια στιγμή πολλά παιδιά των οικογενειών αυτών έχουν ανάγκη στήριξης στην σχολική και ακαδημαϊκή τους ζωή.

Είναι απαραίτητη εδώ και τώρα η πρόνοια για τους φοιτητές των δήμων της Β/Α Αττικής (πρωτοετείς και μη) που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 11ης και 12ης Αυγούστου 2024 ώστε να ενταχθούν στις ειδικές ρυθμίσεις για την ανάλογη μεταγραφή στο πλησιέστερο πανεπιστήμιο, την στέγαση και σίτισή τους.

Ειδικά για τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία (Άμεση επισκευή του Γυμνασίου & Λυκείου Πεντέλης μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθώς και ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών).

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε ενέργειες ώστε η νέα σχολική/ακαδημαϊκή χρονιά να ξεκινήσει χωρίς εμπόδια για τους μαθητές/φοιτητές της ΒΑ Αττικής