Παιδεία

Πανελλήνιες 2025: «Κλείδωσε» η ανακοίνωση του προγράμματος των εξετάσεων

Πανελλήνιες 2025: «Κλείδωσε» η ανακοίνωση του προγράμματος των εξετάσεων
Πανελλήνιες 2025: Ο κύβος ερρίφθη για την ανακοίνωση του προγράμματος.

Η φετινή σχολική χρονιάς μόλις ξεκίνησε με τους μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία και το ενδιαφέρον όσων φοιτούν στην Γ Λυκείου να αφορά τις Πανελλήνιες 2025 και το ακριβές χρονοδιάγραμμα των φετινών εξετάσεων.

Τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο Παιδείας έκανε την ανατροπή και ανακοίνωνε το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2025 λίγες μόλις μέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων για την διευκόλυνση της προετοιμασίας των υποψηφίων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dnews το ίδιο πρόκειται να συμβεί και φέτος, καθώς από πλευράς Υπουργείου έχουν γίνει ήδη όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και έχει καταρτιστεί το πρόγραμμα των φετινών Πανελληνίων τόσο για την εξέταση των μαθημάτων γενικής παιδείας και προσανατολισμού για ΓΕΛ και ειδικότητας για ΕΠΑΛ όσο και για τα Ειδικά Μαθήματα. Επίσης έχει διαμορφωθεί και η προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ.

Ως επικρατέστερη ημερομηνία για την έναρξη των Πανελληνίων 2025 στα ΓΕΛ θεωρείται η Παρασκευή 30 Μαΐου ενώ νωρίτερα, την Πέμπτη 29 Μαϊου παραδοσιακά αναμένεται να ξεκινήσουν οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ.

Πηγές του Υπουργείου επιβεβαίωσαν ότι το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2025 έχει οριστικοποιηθεί και πλέον απομένει η επίσημη ανακοίνωσή του αν όχι αύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, το αργότερο μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας με πιθανότερη μέρα την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

NETWORK