Παιδεία

Σχολεία: Εγκύκλιος για τις 27 Σεπτεμβρίου όπου δεν θα γίνουν μαθήματα

Σχολεία: Εγκύκλιος για τις 27 Σεπτεμβρίου όπου δεν θα γίνουν μαθήματα
Εγκύκλιο έβγαλε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ενημερώσει γονείς και εκπαιδευτικούς για το τι προβλέπεται την 27η Σεπτεμβρίου που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού και στα σχολεία όλης της χώρας δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εγκύκλιος Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. στο πλαίσιο της προώθησης της Ιδέας του Αθλητισμού και συμμετέχοντας ενεργά στην 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 με σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή», στο πλαίσιο κεντρικής εκδήλωσης, θα πραγματοποιήσουν αθλητική ημερίδα «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», με τη συμμετοχή μαθητών/τριών όλων των τάξεων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών και διακεκριμένων αθλητών/τριών διαφόρων αθλημάτων.

Η ανωτέρω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 09:00 π.μ. στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) Αμαρουσίου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου (σημείο 5), στον περιβάλλοντα χώρο του «Τείχους των Εθνών» (σημείο 9 - έναντι του ηλεκτρικού σταθμού, στάση «Ειρήνη») και στο γήπεδο (Κ2) (επισυνάπτεται σχετικό σχεδιάγραμμα του Ο.Α.Κ.Α.)

Για να διαβάσετε την Εγκύκλιο ολοκληρωμένη σχετικά με τον εορτασμό ΤΗς 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πατήστε ΕΔΩ

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες ανά την Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό, λόγω της «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού».

Εκείνη την ημέρα αντί για μαθήματα θα λάβουν χώρα αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Σέ σχετική εγκύκλιο η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καλεί όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά την προαναφερόμενη ημέρα, με κοινό σύνθημα: «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» να υλοποιήσουν αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες ή/και εκδηλώσεις, οι οποίες μπορούν να διεξαχθούν εντός ή/και εκτός του σχολικού χώρου, καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.