Πολιτική

Μητσοτάκης: Σε lockers τα κινητά τηλέφωνα των μαθητών

Μητσοτάκης: Σε lockers τα κινητά τηλέφωνα των μαθητών Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC
«Το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στην τσάντα, δεν είναι μία προσδοκία».

Την κοινωνική διάσταση των εξαγγελιών της κυβέρνησης στην ΔΕΘ, επιχείρησε να αναδείξει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τακτική μηνιαία συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε Παιδεία, Υγεία και στεγαστική πολιτική, ενώ επανέλαβε την σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στο ζήτημα της απαγόρευσης της χρήσης κινητών στην διάρκεια του σχολείου, λέγοντας ότι «το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στην τσάντα, δεν είναι μία προσδοκία».

Με αφορμή μάλιστα και την είδηση για την πρώτη αποβολή σε σχολείο τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι τιμωρητικό, αλλά να αντιληφθούν όλοι πως αυτό τελικά βοηθά τη μαθητική διαδικασία, ενώ πρόσθεσε ότι θέλουμε τους συλλόγους γονέων συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια.

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι έχει συζητηθεί με το Υπουργείο Παιδείας και ο ίδιος είναι «πολύ θετικός», όπως είπε, στο να προμηθεύσουμε πιλοτικά, εφόσον υπάρχει τέτοιο αίτημα συλλόγων γονέων, lockers για να κλειδώνουν τα κινητά.

Όσον αφορά την Υγεία, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα υπάρξει τελική απόφαση τον Νοέμβριο με την ΕΕ ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα απογευματινά χειρουργεία, σημειώνοντας ότι έχει σημασία όσοι δεν έχουν οικονομική άνεση να μπορούν να τα κάνουν και το κόστος να εκταμιευθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», ύψους 2 δισ. ευρώ, επισήμανε τον διπλασιασμό των δικαιούχων και την διεύρυνση των κριτηρίων, ενώ τόνισε και την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην Εκπαίδευση λέγοντας ότι 30.000 διαδραστικοί πίνακες έχουν μπει στα σχολεία και ότι χθες ξεκίνησε το πρώτο ψηφιακό φροντιστήριο.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για δράσεις με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα που αποδεικνύουν ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δεν κατευθύνονται μόνο σε έργα υποδομής αλλά και σε δράσεις για να μειώσουμε τις κοινωνικές ανισότητες

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε εκ νέου ικανοποιημένος για το χαρτοφυλάκιο που επελέγη για τον Έλληνα Επίτροπο, Απόστολο Τζιτζικώστα σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό για την πατρίδα μας, ενώ εξέφρασε και την απόλυτη στήριξή του στην έκθεση Ντράγκι τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι θέτει την Ευρώπη με ευθύτητα μπροστά στις αδυναμίες της.