Παιδεία

Λέσβος: Θυμήθηκαν τις περσινές καταλήψεις και καλούν 13χρονα να δώσουν εξηγήσεις ως κατηγορούμενοι

Λέσβος: Θυμήθηκαν τις περσινές καταλήψεις και καλούν 13χρονα να δώσουν εξηγήσεις ως κατηγορούμενοι
Δεν είναι λίγο να καλούνται στο αστυνομικό Τμήμα για κατάθεση 13χρονα, 14χρονα και 15χρονα παιδιά για μία κατάληψη.

Την έντονη αντίδραση των γονέων του γυμνασίου Μανταμάδου στη Λέσβο, προκάλεσε η κλήση των παιδιών τους να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις, ως κατηγορούμενοι δηλαδή, από την αστυνομία, με αφορμή τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από εννέα μήνες.

Oι γονείς στο πλευρό των μαθητών - Κάνουν λόγο για στοχοποίηση

Οι γονείς των παιδιών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας stonisi.gr, μιλούν για απόπειρα εκφοβισμού και στοχοποίηση. Η μαθητική κοινότητα του Μανταμάδου βρέθηκε στο στόχαστρο για τη συμμετοχή της στην περσινή κατάληψη, στην οποία συμμετείχε το σύνολο των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου και του Λυκείου, ενώ δεκάδες καταλήψεις σημειώνονταν σε όλη τη χώρα, σε μία κίνηση που είχε ως σκοπό την προάσπιση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης. Μάλιστα 12 καταλήψεις την ίδια περίοδο γίνονταν μόνο σε σχολεία της Λέσβου, αλλά στοχοποιούνται τα παιδιά του Μανταμάδου.

Οι γονείς χαρακτηρίζουν την κλήση των παιδιών ως κατηγορούμενους «πράξη αυταρχισμού», που όχι μόνο προσβάλλει τη μαθητική κοινότητα, αλλά και υπονομεύει τα θεμελιώδη δικαιώματα των νέων να διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον. Δεν είναι λίγο να καλούνται στο αστυνομικό Τμήμα για κατάθεση 13χρονα, 14χρονα και 15χρονα παιδιά για μία κατάληψη.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μανταμάδου εξέδωσε δριμύ ψήφισμα, καταγγέλλοντας την αστυνομική παρέμβαση ως μία ξεκάθαρη προσπάθεια φίμωσης των φωνών που στηρίζουν τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Σύμφωνα με τους γονείς, το γεγονός ότι οι μαθητές καλούνται για καταθέσεις εννέα μήνες μετά τις κινητοποιήσεις τους, δείχνει μια απόπειρα εκφοβισμού που δεν αποσκοπεί στην απονομή δικαιοσύνης, αλλά στην καταστολή της νεανικής διεκδίκησης.

Πηγή: stonisi.gr