Παιδεία

Καταργείται η κλήρωση για εισαγωγή Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Καταργείται η κλήρωση για εισαγωγή Ανοικτό Πανεπιστήμιο Καταργείται η κλήρωση για εισαγωγή Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Καταργείται η κλήρωση για εισαγωγή Ανοικτό Πανεπιστήμιο Καταργείται η κλήρωση για την εισαγωγή φοιτητών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σύμφωνα με την αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου στο πλαίσιο ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων και τις παρεμβάσεις που προτίθεται να προωθήσει το Υπουργείο στην εκπαίδευση

Η κ. Αναγνωστοπούλου ανακοίνωσε την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για κατάργηση της εισαγωγής φοιτητών στο ΕΑΠ με κλήρωση χωρίς όμως να κάνει γνωστές τις περαιτέρω προθέσεις της κυβέρνησης.

Χθες ο Βουλευτής κ. Κωστας Γαβρόγλου, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο επίσης των προγραμματικών δηλώσεων είχε προτείνει την αλλαγή αυτή προαναγγέλοντας την ουσιαστικά.

Ο κ. Γαβρόγλου είχε αναφέρει:

Ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς στον τόπο μας είναι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Είναι ένα πανεπιστήμιο που δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες μας να πάρουν πτυχίο, επειδή δεν μπόρεσαν για χιλιάδες λόγους να πάρουν πτυχίο από τα πανεπιστήμια.
Είναι ένας θεσμός που εκπαιδεύει πάρα πολύ κόσμο, είναι ένας θεσμός ο οποίος πρέπει να αναβαθμιστεί και είναι ένας θεσμός που θα πρέπει να αυξηθεί το ακαδημαϊκό του προσωπικό, κυρίως από νέους επιστήμονες και όχι από ήδη υπηρετούντα μέλη πανεπιστημιακών δασκάλων

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι ένα τρόπος να ανοιχτούμε στην κοινωνία, είναι ένας τρόπος να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο, αλλά είναι και ένας θεσμός που κρύβει μια τεράστια δυναμική.

Με αυτήν την έννοια, νομίζω ότι θα πρέπει να διερευνηθεί και η δυνατότητα κατάργησης της κλήρωσης που χρησιμοποιείται σήμερα για να εγγράφονται οι φοιτητές, για να γίνει ένα πραγματικά ανοιχτό πανεπιστήμιο.