Παιδεία

Από 7/1 οι αιτήσεις για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών ΕΕΠ, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ

Από 7/1 οι αιτήσεις για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών ΕΕΠ, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ Από 7/1 οι αιτήσεις για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών ΕΕΠ, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ
Από 7/1 οι αιτήσεις για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών ΕΕΠ, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ Την εγκύκλιο για την έναρξη αιτήσεις σχετικά με τις μεταθέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2016-2017 εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από Πέμπτη 7/1/2016 έως Παρασκευή 29/1/2016 στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα σχολεία στα οποία τα μέλη του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π. ανήκουν οργανικά και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. στα οποία τα μέλη του Ε.Ε.Π. ανήκουν οργανικά.

Εξαιρέσεις ως προς την υποβολή δικαιολογητικών
α) Οι προϋποθέσεις και οι λόγοι μετάθεσης πρέπει να υπάρχουν κατά το χρόνο που λήγει η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών.

Κατ' εξαίρεση η ληξιαρχική πράξη γέννησης τέκνου μπορεί να υποβληθεί μέχρι 4/2/2016. Σε περίπτωση που το τέκνο γεννηθεί 29/1/2016 θα υποβληθεί σχετική αίτηση την ημέρα της γεννήσεως του από τον ενδιαφερόμενο μαζί με βεβαίωση από το νοσοκομείο για τη γέννηση του τέκνου και υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι θα προσκομισθεί η ληξιαρχική πράξη γέννησης μόλις εκδοθεί από την αρμόδια υπηρεσία. Μέσα στην ίδια προθεσμία μπορεί να υποβληθούν δικαιολογητικά από όσους επιθυμούν να υπαχθούν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης για λόγους υγείας και οι λόγοι αυτοί προέκυψαν ή διαπιστώθηκαν μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

β) Αν τα δικαιολογητικά δεν μπορούν να υποβληθούν εμπρόθεσμα για λόγους που αφορούν την αρμόδια για την έκδοσή τους διοικητική αρχή, αρκεί η εμπρόθεσμη υποβολή της σχετικής αίτησης στην οποία θα γίνεται μνεία του λόγου της μη συνυποβολής τους. Τα δικαιολογητικά οφείλει ο/η αιτών/ούσα να προσκομίσει όταν εκλείψει η αιτία που κατέστησε αδύνατη τη συνυποβολή τους. Οπωσδήποτε όμως να υποβληθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ, ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2.1 Τρόπος υποβολής-έντυπα

Οι αιτήσεις μετάθεσης, καταχωρίζονται ηλεκτρονικά στο σύστημα μεταθέσεων e- Datacenter.

Το έντυπο της αίτησης μετάθεσης που θα συμπληρώσουν τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. υπάρχει στη δικτυακή πύλη (portal) του συστήματος ηλεκτρονικής καταχώρισης e- Datacenter, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (www.minedu.gov.gr) και επισυνάπτεται και στην παρούσα εγκύκλιο.
Για διευκόλυνση τόσο των Διευθύνσεων και των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. όσο και των ενδιαφερομένων η αίτηση θα θα υποβάλλεται υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο :
• στη Διεύθυνση ή στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. που ανήκει οργανικά ή
• θα αποστέλλεται ταχυδρομικά (με απόδειξη παραλαβής), ώστε στη συνέχεια να καταχωρισθεί στο σύστημα

α) κατά την υποβολή της αίτησης, εάν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης καταχώρισης, οι ενδιαφερόμενοι να παραλαμβάνουν άμεσα επικυρωμένο αντίγραφο της ηλεκτρονικά καταχωρισμένης αίτησής τους, θεωρημένο από το Διευθυντή της οικείας Διεύθυνσης, τον Προϊστάμενο του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή από τον αρμόδιο υπάλληλο στον οποίο έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα αυτό, την οποία και θα προσυπογράφουν, αφού πρώτα ελέγξουν και οι ίδιοι την ορθότητα των περιληφθέντων/καταχωρισθέντων στοιχείων και κυρίως των κριτηρίων μετάθεσης.
Στην αντίθετη περίπτωση, μετά την καταχώριση της αίτησης στο σύστημα, οι ενδιαφερόμενοι θα καλούνται από την υπηρεσία να παραλάβουν και να υπογράψουν αντίγραφο της ηλεκτρονικά καταχωρισμένης αίτησής τους.

β) Τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που για εξαιρετικούς λόγους αδυνατούν να καταθέσουν την αίτησή τους στη Διεύθυνση ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της οργανικής τους θέσης, έχουν δικαίωμα να την αποστείλουν. Στην περίπτωση αυτή, μετά την ηλεκτρονική καταχώριση της αίτησης , η Διεύθυνση ή το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. οφείλει να διαβιβάσει στους ενδιαφερόμενους την ηλεκτρονικά καταχωρισμένη αίτηση σε δύο (2) αντίγραφα. Οι ενδιαφερόμενοι, αφού ελέγξουν σχολαστικά την ορθότητα των καταχωρισμένων στοιχείων, ώστε να υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης σε περίπτωση λάθους, οφείλουν στη συνέχεια να επιστρέψουν το ένα (1) αντίγραφο υπογεγραμμένο.


Κριτήρια για τις μεταθέσεις των μελών του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 9 του Π.Δ. 56/2001 είναι:
1) η συνολική υπηρεσία
2) η συνυπηρέτηση
3) οι οικογενειακοί λόγοι
4) οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν και στις έδρες των
ΚΕ.Δ.Δ.Υ.
5) η εντοπιότητα
6) η πρώτη προτίμηση.
Κατά τα λοιπά ως προς τα κριτήρια εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για το εκπαιδευτικό προσωπικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας των μελών του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. κατά τις μεταθέσεις στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ., σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 11 και 13 του Π.Δ. 50/1996, προηγούνται εκείνοι που υπερέχουν κατά κριτήριο, εάν αυτά συντρέχουν και με την εξής σειρά: α) στη συνυπηρέτηση β) στην εντοπιότητα γ) στους οικογενειακούς λόγους δ) στη συνολική υπηρεσία
ε) στις δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας των σχολείων ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν στ) στην πρώτη προτίμηση.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στα επιμέρους κριτήρια τότε λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία και η σειρά δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

δείτε εδω την εγκύκλιο